Teinin synttärit

Synttärit

Talossa on nyt virallisesti yksi teini 😀 Ei saanut äiti enää päättää mitä laitetaan synttäreille vaan teinillä oli tarkat omat toiveet tarjoiluista. Sain kuitenkin luvan leipoa kaikki 🤣 Hän halusi ehdottomasti voileipäkakkua ja täytekakun. Ehdottelin vaikka mitä täytekakun tilalle, mutta päätöksessä pysyttiin. Mansikkakakku oli ehdoton, mutta kun kaupasta ei löytynyt tuoreita mansikoita niin koristeet vaihtui vadelmiin. Mutta täyte on tehty itse viime kesän mansikoista, johon sekoitin vaniljakreemiä ja vispikermaa. Että on siellä sitä mansikkaakin. Lisäksi pöytään haluttiin cocktailpiirakoita, omien kanojen munista tehtyä munavoita, sipsiä, poppareita, suolakeksejä, karkkia ja lohitäytteisiä ruisnappeja. Päivänsankari oli tyytyväinen tarjoiluihin ja synttäreihin muutenkin ❤️

Viime vuonna synttärit tosiaan jäi välistä koronan takia ja tämähän harmitti valtavasti koko vuoden. Niin onnellinen katse oli toisella kun sanoin, että tänä vuonna saat synttärit ja laitoimmekin heti kuusi kutsua menemään.

Seuraavat synttärit on meidän perheessä isillä ja sitten tuleekin 12-vuotiaan juhlat. Ne pidetään pihalla toukokuun lopulla. Niin huippua, että kohta on kesä ja saa nauttia lämpimistä päivistä ulkona ❤️ Istahtaa terassille kahvikupposen kera, suunnitella mitä kukkia sitä laittaisi pihalle ja mitä siemeniä kylväisi pellolle. Nauttia vielä kesän ajan vauvavuodesta ja ihmetellä kesän päätyttyä mihin se vauvavuosi katosi. Katsoa ja ihailla toisen kehittymistä, olla läsnä eikä miettiä työntekoa. Töitä ehdin tekemään myöhemminkin. Olla kiitollinen ja onnellinen siitä, että minä voin jäädä kotiin. Kaikilla ei sitä mahdollisuutta ole vaan töihin täytyy palata heti vanhempainvapaan jälkeen.

Taas kerran käytin tarjoilupöydässä lahjapaperia liinan tilalla. Niin kätevä! Jos paperi likaantuu, kohdan voi leikata pois ja käyttää paperin myöhemmin tai jos pysyy puhtaana, rullata takaisin kaappiin. Lahjapapereita löytyy vaikka minkälaista ja näillä saa erilaista ilmettä pöytään. Kangasliinoja meillä on vain muutama, joten kiva välillä käyttää niiden sijasta lahjapaperia.

Seuraavassa postauksessa tulevasta pääsiäisestä, eihän siihen ole enää kuin reilu viikko. Siis ensi viikolla jo huhtikuu! Eilen kylvettiin vauvan kanssa ohran siemenet ja hän katseli niin tarkkaavaisesti äitin puuhia syöttötuolista. Ensi vuonna pääsee jo kylvöhommiin mukaan. Mukavaa iltaa ja tulevaa viikonloppua!

2 kommenttia “Teinin synttärit

    1. Kiitos kaunis ❤️ Tämä alkuvuosi on yhtä juhlaa kun kaikkien perheenjäsenten synttärit ajoittuu alkuvuodelle. Nyt saatiin yhdet kesäsynttäritkin, kun vauvan 1-vuotissynttäreitä saadaan juhlia kesällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *