Villiyrtit

villiyrtti

En ehkä kestä kun saatiin aurinko tänne meille takaisin! Pitkien sadepäivien jälkeen tuo auringon mollukka piristää aivan valtavasti ja piha- ja peltotyöt maistuu paljon paremmin ilman sadetakkia. Vettä tuli niin rankasti, että piha osittain lainehti ja tulvi sisälle kasvihuoneeseen. Olin jo uppopumppua ostamassa kaupasta, mutta sain vedet ämpärillä pois. Vettä oli n. 15 cm muovikasvihuoneessa ja ikinä ennen ei ole näin piha tulvinut. Hetki siinä meni ennen kuin olin saanut kaikki vedet sieltä pois ja tomaatin ja kurkun taimet pelastettua. Toivottavasti nämä rankkasateet oli tältä kesää tässä.

Villiyrtit

Nyt on aika kerätä villiyrtit luonnosta. Nokkosta ja horsmaa olen yleensä kerännyt sekä kuusenkerkkiä omasta metsästä. Kuusenkerkät ei ihan vielä ole keruukypsiä täällä meilläpäin, mutta varmasti parin viikon päästä pääsen niitäkin keräämään. Kuusenkerkkien keräämiseenhän pitää muistaa kysyä maanomistajalta lupa. Tänä vuonna ajattelin kokeilla myös vuohenputkea. Sitä meillä riittää tuossa viereisellä maakaistaleella.

villiyrtti

Innostuksen villiyrttien keräämiseen sain aikoinaan opettajaltani. Hän teki villiyrteistä salaattia, juotavaa ja laittoi talven varaksi pakastimeen. Myös voikukat ovat hänen suurta herkkuaan, mutta niistä en itse vielä ole kovin innostunut. Maistanut kylläkin. Lainasin talvella kirjastosta kirjan Villiyrtit ja siinä oli kivoja reseptejä villiyrttien käyttöön. Ryöpättyä nokkosta olen laittanut sellaisenaan ruokiin, smoothieen ja lättyihin. Olisi kiva testailla myös muita reseptejä. Kerran tehtiin kaverin kanssa salaatti villiyrteistä ja se maistui yllättävän hyvältä. Kannattaa kokeilla! Näissä on myös valtavasti vitamiineja. Nokkosesta saa myös rautaa ja kalsiumia. Älyttömän hyvä tällaiselle ihmiselle joka ei juo maitoa ja kalkkitabletit unohtuvat kaappiin. Raskaana ollessani en näitä voinut syödä, mutta nyt nautin kun saan taas syödä luonnosta vitamiinia ❤️ Oletko sinä keräillyt villiyrttejä?

Meillä on isoin ja pienin päikkäreillä. Toinen (isi) kuorsaa sängyssä ja toinen nukkuu ulkona vaunuissa ? Isompi tuli eilen työreissulta kotiin ja oli valvonut 24 tuntia putkeen, josta monta tuntia oli työajoa, joten ei ihmekään että nyt väsyttää. Pienempi taas nukkui sen verran huonosti viime yönä, että nyt vedetään pidempiä päikkäreitä. Olikohan niin innoissaan iskän kotiintulosta ettei malttanut yölläkään nukkua? Kasvoista ainakin näki miten onnellinen oli kun iskä saapui kotiin. Hyvää viikon alkua teille! Seuraavassa postauksessa sitten sisustusta. Makkariin saapui uusi huonekalu ja voin sanoa, että sopii sinne paremmin kuin hyvin! Siitä lisää myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *