Pihan muutos Kekkilän tuotteilla

Kaupallinen yhteistyö Kekkilä

diy grillauspaikka

Mikä muutos! Ei voi kuin ihailla lopputulosta ja ihmetellä miksemme aiemmin ole tarttuneet tuumasta toimeen tämän grillipaikan osalta. Postaus pullollaan ennen ja jälkeen kuvia, olkaa hyvä ? Vuonna 2013 teimme siis tämän nuotiopaikan liuskekivistä talomme päätyyn ja v. 2015 laajennettiin sitä terassilla. Sen jälkeen ei olla kuin rikkaruohoja nypitty alueelta ja istutettu muutama puu, joten olihan se tosiaan jo huollon tarpeessa.

Kivituhka liuskekivien alle

kivituhka
liuskekivialue ennen

Lähtötilanne liuskekivialueesta näkyy tässä. Välit olivat sammaloituneet, täynnä rikkaruohoja eivätkä ihanat kivet tulleet esille lainkaan niin kuin olisi pitänyt. Naapurit kävivät ihastelemassa valmista liuskekivialuetta ja luulivat, että olimme nyt kivet hankkineet. Eli eivät hekään olleet huomanneet kiviä rikkaruohojen seasta. Kekkilän tummanharmaa kivituhka teki hommasta helppoa. Pohjalle levitettiin kivituhkaa ja hierrettiin kivet paikoilleen. Liuskekivien väliin jäävät raot harjasin vielä täyteen kivituhkaa. Lopuksi kastelin alueen, kivituhka tiivistyi ja liuskekivet tulivat kauniisti esiin.

Koristekate havujen ympärille

koristekate
istustusalue ennen

Toissa talvena talon päädyn havut ruskettuivat ja nyt tämän talven jälkeen näyttivät entistä kuivemmilta, joten kaivoimme ne kokonaan pois. Nämä olivat menneet niin huonoon kuntoon etten edes yrittänyt elvyttää mitenkään vaan istutimme tilalle uudet. Tummalla koristekatteella viimeistelin istutusalueen. Tässähän oli ennen ruskea kate, mutta minusta tämä hiilenmusta sopii kokonaisuuteen entistä paremmin.

istutusalue jälkeen
kekkilä koristekate

Viherkompostimulta

Erityisesti kasvihuoneessa ja yrttien ruukkuistutuksissa haluan käyttää luonnonmukaisia tuotteita eli kaikelle syötäväksi tarkoitetulle laitan luomumultaa. Luomu viherkompostimulta valmistetaan uusiutuvista ja turvallisista raaka-aineista ja se sopii kaikille pihan kasveille. Multa sisältää kasviperäistä viherkompostia ja kasvusammalta, joka pidättää kosteutta ja vähentää kastelun tarvetta. Laitoin multaa mansikka-amppeleihin, kasvihuoneeseen tomaatille ja kurkulle, yrtti-istutuksiin ja tuohon kukkapenkkiin. Kannatti testata tätä uutuusmultaa!

diy nuotiopaikka
viherkompostimulta

Diy nuotiopaikka koristekivistä

grillauspaikka ennen
diy grillauspaikka
diy grilli

Kaiken kruunasi grillauspaikka jonka teimme minkkiverkosta ja Kekkilän grafiitinharmaasta koristekivistä. Tästä tuli niin magee!! Kuten ennen kuvasta huomaa vanha kaivonrengas oli haljennut ja kenollaan. Halusin jotain erilaista ja näyttävämpää tilalle. Sain idean tehdä koristekivistä uuden nuotiopaikan ja minkkiverkko oli tarpeeksi tukevaa pitämään kivet kasassa, joten siitä projekti lähti liikkeelle. Kaivonrenkaalla oli paljon painoa emmekä saaneet sitä nostettua pois, joten mies hajotti sen tuohon paikalleen. Minkkiverkosta teimme ensin pyöreänmuotoisen kehyksen kiville ja kaadoimme verkkojen väliin jäävän raon täyteen koristekiviä. Viimeistelimme vielä nuotiopaikan pohjan hiekalla ja isoilla kivillä, jonka päälle on turvallista tehdä tulet.

grillauspaikka
piha jälkeen
pihan ennen

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat samasta kohtaa. Muutos on ihan älytön! Rakastan tätä grillauspaikkaa ja se meni heittämällä ykköseksi viihtyvyyden puolesta meidän pihalla. Olen niin tyytyväinen, että aherrettiin pari päivää pihan kimpussa. Onneksi sääkin suosi ja itikat lähti heti kun saatiin tulet nuotiopaikkaan. Tuossa vietetään varmasti monet kesäillat ?

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit.fi sivustolla:

https://www.instagram.com/whiteandblackblogi

https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

2 kommenttia “Pihan muutos Kekkilän tuotteilla

  1. Todella kaunis tuo terassin ja liuskekivien yhdistelmä.Kuten koko piha:)
    Tekijän täytyy olla myös taitava,ei helpoimmasta päästä tehdä terassiin tuollaista muotoa.

    1. Tuhannet kiitokset, niin kiva kuulla❤️ Tämä on miehen käsialaa, minä vaan oon sanonut millainen siitä tehdään ja vähä ollu tietty apunakin ? Pyöreitä muotoja aika paljon pihassa, niistä tykätään ? Leppoisaa sunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *