Pihan kesäkukat

Päivät menee isompien lasten ja pienimmäisen kanssa ulkona helteistä nauttien. Iskällä on vielä muutama viikko lomaan, sitten vaihdetaan lomamoodiin koko heinäkuuksi. On tätä odotettukin! Suunnitelmissa olisi vuokrata mökki jostain kivasta paikasta missä olisi aktiviteetteja koko perheelle. Ehkäpä Kalajoen rannikolle suunnataan tai sitten johonkin Itä-Suomeen. Lapsille luvattiin myös reissu Powerparkkiin. Siellä ei ole koskaan käyty, varmasti kiva paikka.

Kesäkukat

Tämän vuoden kesäkukkaistutukset on tehty enkä enää puutarhoille eksy. Maissia hain vielä yksi päivä puutarhalta. Haluan ensimmäistä kertaa kokeilla pellolla sen kasvatusta, mutta hain vain ne, en muuta. Mulle käy puutarhalla joka kerta vähän samalla lailla kuin lapselle joka pääsee ensimmäistä kertaa lelu- tai karkkikauppaan. Pitää hypistellä ja hypistellä ja kaikkia pitäisi saada vähintään yks mukaan ?

Mitäs kesäkukkia minä sitten laitoin tänä vuonna? Hempeän vaaleanpunaista daaliaa, vielä hempeämpää begoniaa (tämä oli itsellekin yllätys kun ei ole ikinä ollut lempikukkia), tummaa koristebataattia ja -apilaa, maahumalaa, hopeaputousta, verililjapuita, kärhöä.. Orvokit, krysanteemit, lobeliat, pelargonit, oliivipuut ja muut jäi nyt kuvaamatta mutta ihan liikaa taas kukkia tänä(kin) vuonna. Onneksi mies halusi ihan omasta tahdostaan ostaa osan mulle näistä niin ei oma budjetti ylittynyt ?

Odotan kovasti, että nuo kukkapenkin pionit aukeavat. Laitoin tuet valmiiksi ettei sateet vie kukkia mennessään. Oon niin innoissani kun sain kasvatettua itse pioneja siemenistä. Vuosia siihen meni, mutta kyllä kannatti odottaa. Hitaasti mutta varmasti kasvoivat. Jättilaukat kukkivat pioneiden joukossa ja ihan kohta on muutkin penkin kukkijat loistossaan.

Meinasin muuten äsken toivottaa teille hyvät perjantait. Ehkä se kertoo siitä, että täällä ollaan jo ihan lomafiiliksissä kun päivätkin jo ihan sekaisin ? Mutta toivotan sitäkin ihanampaa alkavaa viikkoa, toivotaan aurinkoa seuraavillekin viikoille ? Arvatkaapa onko tuo grilli kuumana useamman kerran ensi viikolla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *