Villiintyneet yrtit

Hieman on jo syksyn tuntua ulkona, kun iltaisin istuu terassilla ja aurinko on laskenut puiden taa. Aika monella muullakin tuntuu olevan haikeutta ilmassa kesän loppumisesta. Eilen oli vielä ihanan lämmin päivä. Keräsin ämpärillisen kurkkua, papuja ja tomaattia kasvihuoneesta. Kirsikkatomaatit tulee syötyä melkein heti, mutta kurkuille pitäis tehdä jotain kun niitä tulee niin paljon ettei ehdi syömään. Säilöntähommia siis tiedossa.

Ihana ilta-aurinko paistoi eilen takaterassille ja istuinkin siellä melkein kymmeneen asti. Kohta täytyy kerätä nuo paperivarjostimet katosta pois. Ostin Ikeasta noita alkukesästä, kun kaikki valkoiset pyöreät aurinkokennovalaisimet olivat loppu. Jotain värikkäitä oli enää jäljellä niin keksin sitten käyttää näitä kolmen euron paperivalaisimia ulkona. Hyvin ovat kestäneet katoksen alla, mutta talveksi kerään ne varastoon.

terassi
krysanteemi
krysanteemi

Villiintyneet yrtit

Säilöntäpuuhista puheen ollen nämä villintyneet yrtit menevät kohta kuivuriin. Aivan älyttömästi kasvaneet kesän aikana. Sitruunamelissaa ollaan käytetty drinksuihin ja basilikaa pizzan päälle ja salaatteihin. Persilja on vallannut ruukusta koko tilan. Siellä on siis myös ruohosipulia ja rosmariinia samassa ruukussa. Jossain piilossa, tuolta vähän taustalta kurkistaa ? Mitä enemmän näistä on napsittu ruokaan sitä enemmän nämä ovat villintyneet. Salviaa on myös tuossa yhdessä ruukussa. Sille pitäisi keksiä käyttöä, jotenkin en osaa sitä ruokaan laittaa. Pitäis kokeilla tuota salviapastaa mitä somessa hehkutetaan. Tulisko siitä sellainen lemppariruoka mihin vois salvian hyödyntää?

yrtit
yrtit
terassi

Yksi syksyn merkki on mulle ollut aina krysanteemit. Joka vuosi ne ilmestyy kauppoihin entistä aikaisemmin tai sitten musta vaan tuntuu siltä? Itse vältin ostamasta näitä, koska en suostu vielä siirtymään syksyyn ? Elokuu on kesäkuukausi. Sain nämä siis vierailtamme. Ihana, keltainen väripilkku tulikin kukista terassillemme ? Kesäkukat loistaa niin kauniina ettei tässä taida muita kukkia edes syksylle tarvita. Seuraavat onkin sitten kanervat ? Hyvää viikonlopun jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *