Ovikranssi

Hei lokakuu 🤎 Se on virallisesti joulunodotus alkanut. Eikö se niin mene, että ihanan pitkän kesän jälkeen nautitaan lyhyt syksy ja sitten aletaankin odottamaan jo joulua 😉 Syksy on ollut tänä vuonna lempeä tällaiselle ei syksy-ihmiselle. Se on inspiroinut tekemään pihalla kaikenlaista. Oli siis pakko tehdä vielä ovikranssi etupihalle. Se edellinen kranssi päätyikin kasvihuoneen oveen. Lähdin omaan metsään sinisen Ikean kassin kanssa ja tulin kassi puolillaan takaisin. Mukaan tarttui mustikan varpuja, käpyjä, sammalta ja katajaa. Tässä muutama vaihekuva kranssin teosta. Vuosien varrella on tullut tehtyä monenlaista kranssia (myyntiinkin asti) ja minulta silloin tällöin kysellään miten teen näitä. Olisin voinut tehdä ihan oman kategorian blogiin pelkästään kransseille, niin paljon niitä on väkerretty! Mutta löytyvät siis DIY-kategoriasta.

Ovikranssi

Pohjan teen yleensä pajusta. Nyt käytin lehtikuusta. On muuten paljon katkenneita lehtikuusen oksia pihalla tuulisen sään takia. Aloitan tekemällä sopivan kokoisia nippuja kerätyistä materiaaleista. Jokaista yksi tai kaksi nippuun. Toisella kädellä asettelen nipun pohjan päälle ja toisella kädellä kiepsautan sidontalankaa pari kertaa ympärille. Niin, että nippu pysyy hyvin paikoillaan. Seuraavaksi laitan pienen sammaleen palasen nipun viereen niin, että nipun tyvi kuitenkin peittyy. Sidotaan kiinni. Taas samankokoinen nippu käteen ja pohjaan kiinni. Näissä nipuissa käytin lisäksi myös tuijaa ja hopeaputousta. Tätä jatkan niin kauan, että kranssin pohja peittyy. Viimeinen nippu kiinnitetään huomaamattomasti ujuttamalla nipun tyvi edellisen nipun alle. Näin kranssista saa kauniin eikä mistään kohtaa näy leikatut varret. Valmiista kranssista ei huomaa mistä kranssia on aloitettu tekemään. Kävyt kiinnitän kranssiin lopuksi (kts.kuva alla). Sidontalangan ujutan kävyn tyveen alimpiin suomuihin ja pyöräytän ympäri. Sidontalankaa jätetään n. 5-10 cm pätkät kiinnitystä varten. Kiinnitys tapahtuu työntämällä langan päät eri kohdista kranssin läpi ja pyöräyttämällä kranssin taakse yhteen. Ripustuslenkin teen sidontalangasta ja laitan oveen koukulla/naulalla kiinni.

Ovikranssi valmiina vastaanottamaan vieraat 🤎 Mitä pidät?

kranssi

Seuraa päivityksiä helposti instassa ja blogit.fi sivustolla:

https://www.instagram.com/whiteandblackblogi

https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *