Parhaat piparkakut

piparkakut

Paras piparkakkutaikina jo vuosien vuosien takaa. Oon jakanut tämän reseptin blogiin kahdeksan vuotta sitten. Äiti teki aina tällä ohjeella piparkakut, kun oltiin pieniä ❤ Jos on vielä taikina tekemättä, niin kokeileppa tätä ?

Piparkakut

100g voita

250g sokeria

1 1/2 dl siirappia

1 1/2 dl kermaa

500-700g vehnäjauhoja

1 tl jauhettua neilikkaa

1 tl kanelia

1 tl inkivääriä

1 tl soodaa 

Voi, sokeri, siirappi, neilikka, kaneli ja inkivääri sekoitetaan kattilassa (kuumennetaan). Kerma vispataan joukkoon. Sooda sekoitetaan jauhoihin ja jauhoseos lisätään vähitellen taikinaan. Laita taikina yöksi jääkaappiin maustumaan. Piparit paistetaan n. 175 C lämmössä.

Näistä tulee ihanan rapeita ja hyvänmakuisia pipareita. Itse laitan taikinaan reilu 500g jauhoja ja leipomisvaiheessa käytän loput. Tästä taikinasta kolmasosa taidettiin syödä jo suoraan jääkaapista ? Itsekin kävin vähän lusikoimassa. Pienimmäinen maistoi ensimmäistä kertaa piparia ja tykkäsi niin paljon, että piti piilottaa ne pöydältä kaappiin.

piparkakut
piparkakut

Ihana kun tuli pakkaset takaisin! Eivät ehtineet jäälyhdyt sulaa pois. Illalla kun tulee pimeällä töistä kotiin ja ajaa kotipihaan, niin onhan se kivannäköistä kun jouluvalot ja lyhdyt loistavat pimeässä. Joulufiilis on välillä ollut kadoksissa kun seuraa tätä maailmanmenoa, mutta heti tulee parempi mieli kun sulkee uutiset ja median. Keskittyy siihen tärkeimpään eli omaan perheeseen. Ajateltiin olla ihan omassa kuplassa joulun yli ja nauttia juuri niistä asioista mitkä tekevät sillä hetkellä onnelliseksi. Ilman sen kummempia suunnitelmia. Ajatella, viikon päästä on jo jouluaatto. Voi että, meidän taaperon toinen joulu ❤ Ps. Mitäs veikkaatte, onko joulukuusi vielä pystyssä? ?

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *