Hiihtolomalla ja dieselin litrahinta!

Hiihtolomalla

Koronasta kun on selvitty niin ollaan vaan nautittu aurinkoisesta kevätsäästä ja lomailtu lasten kanssa. Pahoittelut siis pidemmästä postaustauosta! Instagramin puolella jo kerroinkin, että lapset saivat valita lomakohteen ja sinne mentiin mihin toive kävi eli Ouluun. Auto oli täpötäynnä mennessä ja tullessa, vaikka yksi perheenjäsen puuttui matkasta. Isillä oli työreissu, joten lähdimme lasten kanssa päineen lomalle. Olipahan heilläkin jotain kivaa odotettavaa hiihtolomaviikolle ❤

Dieselin litrahinta

Oli mulle itsellekin rentouttavaa käydä pitkästä aikaa jossain ja vaan olla ja nauttia. Kieltämättä hämmästyin tuosta dieselin hinnannoususta, kun tankkasin ennen reissua. Siis miten voi olla mahdollista, että dieselin litrahinta on noussut näin lyhyessä ajassa pitkästi yli kahden euron!! Se on jo enemmän kuin bensan hinta ja silti joudutaan maksamaan dieselveroa toista tonnia vuodessa! Hetken kyllä kirpas tuo 2,40e/litrahinta, mutta unohtui jo matkalla. Täällä maalla kun asuu niin ei voida käyttää julkisia. Tai tietysti voidaan, mutta aamulla jos lähdet linja-autolla asioille, niin takaisin pääset iltapäivällä 🤣🤣 Se on ihan selvää, että auto on ihan välttämätön täällä. Pyörällä lähimpään kauppaan on 8km. Kauppareissu talvella 16 kilometriä pyörällä ostoskassit pyörän sarvissa ei hirveästi houkuttele. Huh, huh. Ihan kamalat hinnannousut lyhyessä ajassa. Mutta tämähän se varmaan on tarkoituskin. Nostetaan hinnat niin korkealle, että mahdollisimman moni luopuu autosta!

Miehellä menee 120 litraa dieseliä yhdellä työreissulla eikä hän voi käyttää muita kuin omaa autoa. Viime vuoteen verrattuna menee siis melkein tuplasti enemmän rahaa dieseliin, vaikka matka on sama. Ihan jäätävää sanon minä! Toivottavasti tähän tulee pian joku muutos, mutta veikkaanpa että nousee vain lisää. Testataan mikä ihmisillä on se kipuraja, että lopetetaan tankkaaminen.

Lomalla ei kuitenkaan mietitty polttoaineen hintoja vaan nautittiin elämästä! Käytiin hyvin syömässä, kierreltiin kauppoja, uitiin hotellin uima-altaassa, naurettiin tuon meidän taaperon touhuille ja taas nautittiin. Ostin ensimmäiset narsissit terassille ja kimpun neilikoita keittiön pöydälle. Shoppailin jotain sisustusjuttujakin. Niitä voisin näyttää myöhemmin. Pakko vielä kertoa miten huippua asiakaspalvelua saimmekaan Kauppakeskus Valkean Intersportista! Lastenrattaiden rattaat olivat tyhjentyneet ja oli tosi hankala työntää rattaita loskassa. Ajattelin käydä kysymässä Intersportista olisiko heillä mitään millä saisi renkaisiin edes vähän ilmaa. Ihanat myyjät lähtivät heti hakemaan sopivaa pumppua rattaiden venttiileille. Saatiin renkaisiin ilmaa ja tuli niin kevyet rattaista. Olisin maksanut heille huollosta, mutta he eivät ottaneet mitään. Siis niin upeaa asiakaspalvelua, että mä ihan herkistyin.. Muistetaanhan aina kiittää kun saadaan hyvää palvelua. Se tuo hyvän mielen molemmille osapuolille ❤ Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa ja toivottavasti aurinkoista maaliskuuta ☀️

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

J / white & black - -

2 kommenttia “Hiihtolomalla ja dieselin litrahinta!

  1. Kuulostaapa kivalle tuo teidän lomareissu ja esittele ihmeessä ostoksiasi blogissa! Meillä hajosi reissun päälle diesel-pumppu autosta, kyllä siinä jäi miettimään, että tarvitseeko näillä polttoainehinnoilla enää omaa autoa. Mutta me asumme myös alueella missä oma auto on ihan pakollinen, toivotaan että tämä on vain väliaikaista!

    1. Heippa Kati! Meillä oli kyllä kiva reissu ja joitain ostoksiakin olen jo esitellyt blogissa. Mä kans toivon, että tää olis vaan väliaikaista ja hinnat palautuis normaaleiksi. Isot matkakulut tulee kun johonkin lähtee autolla. Olipa harmi kun teiltä hajosi pumppu, toivottavasti matka jatkui kuitenkin. Hyvää kesää teille <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *