Kevätkukkia- Narsissit

Hyvää torstaita! Ai että miten ihana ilma tänäänkin. Lumi on sulanut kasvihuoneiden katolta ja tekisi mieli mennä niitä sisältä putsailemaan. Tällä viikolla olisi myös tarkoitus töiden lomassa kylvää ensimmäiset siemenet. Paprika ja chili eivät taida enää ehtiä itse kasvattamana, mutta muut ehtivät vielä hyvin. Ostan sitten valmiit taimet puutarhalta mitä en itse kerennyt kylvämään. Miten tässä malttaa odottaa, että pääsee tuonne kasvihuoneisiin tositoimiin? Oletko sinä puutarhaihmisiä? Parvekkeellakin voi kasvattaa vaikka minkälaista yrttiä ja vihannesta.

narsissit

Narsissit

Etupihalla on vielä korkeat lumikasat, mutta en malttanut olla ostamatta ensimmäisiä narsisseja kukkaruukkuun. Nämä kestävät pientä pakkasta eivätkä olleet moksiskaan kun yksi yö oli -10C. Vähän nuutuneilta näyttivät sinä pakkasaamuna, mutta nousivat ylös kun aurinko lämmitti. Kestävät todella paljon pidempään ulkona mitä sisätiloissa. Varmasti pääsiäisen ylikin. Nämä ovat aina olleet mulle se kevään tuoja ?

narsissi

Ette usko miten valoisaa meidän pihalla on nyt kun kaadettiin isoja puita auringon edestä. Aurinko paistaa keittiön ikkunoista sisälle pidempään mitä ennen. Nyt katsellaankin sormenjälkiä ikkunoissa ja pölyhiukkasia lattialla ? Eilen imuroin ja aamulla oli jo lattialla pölyä. Tämä kevät aika on sellaista, että näkyy ihan kaikki pinnoissa! En silti jaksa stressata siivouksesta. Vaikka kuinka pyyhkisi päivittäin sormenjälkiä ikkunoista, ne on kuitenkin sinne kohta ilmestynyt uudestaan. Välillä ikkunoita nuollaan ja piirretään sormella kuvioita omaan kuolaan ? Sellaista täällä. Mites siellä, näkyykö ikkunoista ulos vai onko talossa yhtä touhukkaita kuolaajia?

narsissit

Terassin tuolille istahdin eilen ensimmäistä kertaa kahvikupin kanssa ja nautin auringosta, kun pienin oli päiväunilla. Laitoin silmät kiinni ja auringonsäteet lämmitti niin, että heitin takin pois päältä viereiselle tuolille. Teki mieli hakea pehmusteet kalusteisiin, mutta maltoin vielä. Se on kevät nyt ? Aurinkoisia päiviä sinne!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *