Kirsikkapuun oksat

Viime postauksessa ehdin hehkuttaa, että lumet sulaa vauhdilla ja istutin lisää narsissejakin pihalle. Nooo.. täällä on myrskyn jälkeen lunta maassa lisää ainakin sen kymmenisen senttiä eikä narsisseista näy jälkeäkään ? Pikkusen latvoja ruukuissa näkyvissä. Hätähousu oli taas liikkeellä liian aikaisin eikä muutenkaan koskaan seuraa säätiedotuksia ? Ehkä kannattaisi.

kirsikkapuun oksat

Kirsikkapuun oksat

Maljakossa kuitenkin vihertää, vaikka ulkona on valkoista. Viikko sitten leikkasin kirsikkapuusta oksia maljakkoon ja lehtien seasta näkyy jo kukkanuppuja ? Näitä ajattelin laittaa lisänä itse tekemääni kimppuun. Perjantairutiineihin kuuluukin nykyään kimpun sidontaa omaksi piristykseksi! Viikonloppu on kiva aloittaa puhtaasta kodista ja laittaa tuore kimppu pöydälle. Tykkään käyttää edullista neilikkaa, eucalyptusta ja luonnosta saatavia materiaaleja kimpuissa. Niistä on iloa pitkään. Pitää kevätfiilistellä sisällä, kun ulkona näyttää siltä kuin olisi täystalvi päällä.

Harmittaa ihan vietävästi, kun rusakko oli käynyt syömässä mun viime syksynä istuttamani riippuvaoksaisen rautatieomenapuun rungon. Verkko siinä oli ympärillä, mutta lunta tuli niin paljon että pupu oli päässyt verkon yli syömään rungosta kuoret pois. Kirsikkapuuhun ei oltu koskettu, vaikka oli siinä vieressä tarjolla ilman verkkoa. Kirsikkapuu on jo niin iso etten ole sitä enää suojannut millään. Siitä ois saanut syödä vapaasti oksia vähemmäksi, kun on kasvanut niin valtavaksi. Taitaa olla mennyttä tuo omenapuu. Jos olisi syönyt pelkät oksat, puun olisi voinut vielä pelastaa mutta runko on niin pahoin syöty ettei siitä taida enää puuta tulla.

kirsikkapuu oksa
oksat
livingroom

Viikonloppu meni paljolti sisätiloissa, kun ulkona myrskysi. Siivoiltiin, kokattiin ja saunottiin. Kylvin vihdoin myös kurkun ja chilipaprikan siemenet kasvilampun alle. Tomaatin siemenet olin unohtanut ostaa. Kylvetään ne myöhemmin, vielä ehtii hyvin huhtikuun alussa. Teetkö sä kevätkylvöjä, jos teet niin mitä kaikkea kylvät?

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *