Itse tehty kuplakynttilä

Diy kuplakynttilä

Eilen oli sen verran sateinen ja tuulinen päivä, että jätin suosiolla pihahommat täksi päiväksi ja kulutin aikaa sisällä tehden kynttilöitä. Olen tehnyt näitä aiemminkin, mutta ensimmäistä kertaa kokeilin värjäystä ja vitsit miten kivannäköisiä tuli.

DIY Kuplakynttilä

kuplakynttilät

Miten kuplakynttilä valmistuu parhaiten? Valitse silikoninen muotti (mulla 6×6 cm), oikeankokoinen sydänlanka sekä valmista kynttilämassaa tai jämäkynttilänpaloja. Oman muottini ja sydänlangat ostin Kärkkäiseltä. Siellä on minusta edullisimmat tarvikkeet kynttilän tekoon.

kynttilämuotti

Tee muottiin pieni reikä paksulla neulalla, jotta saat sydänlangan siitä läpi. Käytin sydänlankaa, joka on tarkoitettu halkaisijaltaan 2-8 cm kynttilälle. Kiinnitä sydänlanka puutikkujen väliin teipillä, että se pysyy suorassa. Lämmitä vesi kattilassa ja käytä kattilan sisässä esim. säilyketölkkiä, johon lisäät kynttilämassan/jämäpalat. Sekoita massaa puutikulla. Kun massa on sulanut värjää kynttilä haluamallasi värillä. Kynttilän värjäämiseen käytin lapsilta jääneitä vahaliituja. Nämä ovat siitä hyviä kun värejä on vaikka minkälaisia. Kaiversin veitsellä sulan kynttilämassan joukkoon vahaväriä. Värin sulettua, kaadoin massan muottiin. Sitten vain odotellaan kuivumista, että kynttilän voi irrottaa muotista.

Diy kynttilä

Vinkki 1! Tulee edullisemmaksi ostaa vahaliitupaketti kuin valmiita kynttiläväripusseja. Yhden pussin hinnalla saat 12 eriväristä vahaliitua, niin on valikoimaa mistä valita väri.

Vinkki 2! Massan täytyy olla aivan puhdasta, joten jos käytät kynttilänjämäpaloja, nouki sulaneesta massasta kaikki roskat pois ennen kynttilän värjäämistä esim. puutikulla. Muuten kynttilän pintaan jää kaikki roskat, kun ne painuvat pohjaan ja kynttilän kovettua kun se käännetään oikeinpäin, pinnassa näkyy piskuja.

Mukavaa sunnuntaita!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *