Grillipaikan kestävyys

Lupasin kertoa teille miten itse tehty nuotiopaikka on kestänyt käytössä. Nyt kun koristekivistä ja minkkiverkosta tehdystä grillipaikasta on kulunut yli vuosi, niin ajattelin tulla kertomaan kokemuksia.

itse tehty grilli

Vuonna 2021 kesäkuussa saimme grillipaikan valmiiksi ja talven se oli täysin taivasalla. Todella kovalla käytöllä ollut koko vuoden, myös talvisin ollaan paistettu siinä monet makkarat. En mistään löytänyt googlettamalla koristekivistä tehtyä grillauspaikkaa, kun aloimme tätä suunnittelemaan. Joten ei ollut myöskään mitään hajua kestääkö koristeluun tarkoitetut koristekivet sään vaihteluita tai kuumaa nuotiota. Se oli vain itse testattava. Nyt voin todeta omasta kokemuksesta, että kestää! Eivät ole halkeilleet, murentuneet tai mitään muutakaan. Ovat pysyneet juuri sellaisina kuin vuosi sitten ne paikoilleen aseteltiin. Myös minkkiverkko on kuosissaan, ei ole ruostunut tai mitään muutakaan. Moni tätä kyseli instassa ja nyt voin todeta, että koristekivistä vaan grilliä tekemään ?

grillipaikka

Suositus siis täältä, jos haluat kauniin nuotiopaikan pihallesi ? Edullisempi tämä on tietenkin tehdä luonnonkivistä, jos et halua koristekiviä käyttää. Siitäkin tulee näyttävä. Aika monta pussiahan tähän menee koristekiviä, riippuu miten ison grillin haluaa. Tunnelmallista alkanutta viikkoa!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

white & black - -

4 kommenttia “Grillipaikan kestävyys

 1. Nuotiopaikanne on kaunis, mutta käsittääkseni sen ympärillä pitäisi olla vähintään 500 mm palamatonta alustaa, kuten peltiä?

  1. Hei,

   Kiitos, tämä on kyllä ollut kovassa käytössä ? Tuli ei pääse leviämään tästä mitenkään. Sama asia jos tässä olisi kaivonrengas, mikä meillä oli tässä aiemmin. Kaivonrenkaita näkyy paljon yleisillä laavuilla ja retkipaikoilla. Näissä julkisissa paikoissahan olisi myös pellit ympärillä, jos näin vaadittaisiin.

 2. Tuo on kyllä kiva!Meillä oli vuosia kaivonrengas,mustaksi maalattuna.Lopulta siihen tuli halkeama ja nyt ollut jokusen vuoden jstn muurikivistä tms.ladottu.
  Vissiin jtn kuumuuden kestäviä ne:)
  Tosiaan ulkona ei tarvitse mitään peltejä olla.Tietysti aina välillä tsekkaillaan,että sammunut kunnolla.
  Meillä myös grillitupa jossa kotakeittiö ja siellä pellit lattiassa.

  1. Sama täällä, kaivonrenkaaseen tuli halkeamia joten loppujen lopuksi hajotettiin se tuossa paikallaan ja tehtiin tämmöinen tilalle. Luulis minkkiverkon kestävän pitkään ? Kiitos Nanna ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *