Joulusinappi

Joka joulu teen samalla reseptillä joulusinappia. Vien joulun aikaan tuttaville sinappipurkit, varmaan jo viisi vuotta peräkkäin olen näin tehnyt. Kaikki tietävät jo, että täältä saa sinappia aatoksi joulupöytään kinkun päälle ? Jaan ohjeen teillekin, jos haluatte kokeilla tätä maukasta sinappia. Ohjeesta tulee n. 3 pilttipurkillista. Yleensä teen tupla tai tripla-annoksen, kun vien lahjaksi.

Sinappi

Joulusinappi

2 dl vispikermaa

1 dl Colman’s sinappijauhetta

2 dl sokeria

2 munaa

3 rkl punaviinietikkaa

1 rkl balsamiviinietikkaa

½ rkl rosepippuria

½ rkl viherpippuria

1 tl mustapippuria

Kiehauta kerma. Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään ja lisää kerman joukkoon. Sekoita munat haaleaan seokseen. Lämmitä seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Jäähdytä hieman ja lisää etikat ja rouhitut mausteet. Annostele jäähtynyt sinappi esim. pieniin pilttipurkkeihin. Koristele purkit. Säilytä sinappi jääkaapissa ja käytä parin viikon sisällä.

itse tehty sinappi
Sinappi

Tokmannilta löysin nämä kivat puiset kyltit mihin voi tussilla kirjoittaa. Euron maksoi paketti missä oli 8 koristetta. Sinappipurkkeihin, hilloihin ym. kaunis lisä!

Vähiin käy päivät ennen joulua. Tänään meillä tehtiin joulusiivoukset ja mun ei tarvinnu kuin istua sohvalla ja katsoa kun toiset reippaina siivoili ❤️ Aivan ihana, kun päästivät mut näin helpolla. Enkä kyllä ois puolikuntoisena vielä jaksanutkaan. Huomenna ei oo mitään suunnitelmia. Rosollikin luvattiin tehdä valmiiksi ja laatikot saadaan hakea mummulasta. Huomenillalla kinkku uuniin ja jouluaattona herätään kinkun tuoksuun. Tuo pienin tonttu juoksee tuossa olkkarin pöytää ympäri punainen tonttumekko päällä ja höpöttää tontuista ja joulupukista. Ensimmäistä kertaa näkee joulupukin, niin taitaa vähän jännittää ?

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

2 kommenttia “Joulusinappi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *