Kanavoileipäkakku

kanavoileipäkakku

Jaan teillekin tämän herkullisen kanavoileipäkakun ohjeen, jonka tein esikoisen rippijuhliin. (Itse juhlista tulossa kuvia myös.) Kanavoileipäkakku sai paljon kehuja vierailta. Kannattaa testata! Meni itselläkin top 3-listalle voileipäkakuista, joita olen maistanut.

broilerivoileipäkakku

Paras kanavoileipäkakku

1,5 pkt graham tai täysjyvä paahtoleipää

n. 5 dl kanalientä (laitoin 2 Knorr fond du chef chicken annosfondia 5 desilitraan vettä)

Täyte:

700g kanan fileesuikaleita (hunajamarinoitu)

puolikas punasipuli

maustekurkku

punainen paprika

tuoretta persiljaa

1 prk ranskankermaa

3 dl majoneesia

1 prk kermaviiliä

200g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeluun:

400g paprikatuorejuustoa

pari isoa lusikallista ranskankermaa, kermaviiliä tai majoneesia notkistamaan tuorejuusto

persiljaa

kirsikkatomaatteja

broilerileikkelettä

kurkkua

herneenversoja

Vuoraa vuoka sisältä tuorekelmulla ja jätä kelmua reilusti yli vuoan. (Loput kelmut laitetaan kakun päälle lopuksi.) Paista kanasuikaleet pannulla ja jäähdyttyään hienonna ne sauvasekoittimella. Valmista kanaliemi kattilassa ja jäähdytä. Pilko loput ainekset pieneksi ja sekoita kermaviilin, majoneesin ja ranskankerman joukkoon. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Asettele yksi leipäkerros vuokaan ja kostuta kanaliemellä. (Kanalientä jäi muistaakseni hieman yli, ei mennyt koko viittä desiä koko kakkuun.) Levitä kerros täytettä. Taas leipäkerros, kostutus ja täyte. Niin kauan, että vuoka täyttyy ja viimeiseksi jää leipäkerros, joka vielä kostutetaan kanaliemellä. Asettele lopuksi tuorekelmu kakun päälle ja nosta yöksi jääkaappiin maustumaan. Koristele seuraavana päivänä sekoittaen ensin paprikatuorejuusto ja kermaviili/ranskankerma/majoneesi keskenään ja levitä kumotun kakun päälle. Koristele kakku mieleiseksi broilerileikkeleellä, tomaateilla, herneenversoilla, kurkulla ja persiljalla.

kanavoileipäkakku

Ikävä tulee kesän juhlia, kun näitä kuvia selailee. Rakastan järjestää juhlia ja ensi vuonna meillä onkin seuraavat rippijuhlat 🩷 Kanavoileipäkakku löytyy jatkossa täältä reseptit osiosta.

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *