Lomalle

Rantaloma ja ei liian pitkä lentomatka, 5-6h ihan maksimi, siinä toiveet meidän tulevalle matkallemme. Alunperin suunniteltiin että lähdemme nyt alkuvuodesta reissuun, mutta siirsimme loma-ajankohdan syksylle. Jännittää jo kovasti tuleva lentomatka, koska pelkään kamalasti lentämistä. Sydän hakkaa tuhatta ja sataa koko lennon ajan. Sanoinki viimeksi kun päästiin hengissä koneesta ulos että ei ikinä enää ja se lento ei kestäny kuin tunnin. En ymmärrä edes mistä pelko on tullut. Mutta pakko se on kestää jos meinaa ulkomaille matkustaa 🙂

nimet%C3%B6n.jpg

Lomalla mennään lasten ehdoilla ja joku kiva lomakohde olisi mukava löytää, jossa lastenkin on hyvä olla. Lomamatkojen sivuilta kävin kurkkimassa kohteita. Poika muuten tomerasti ilmoitti yksi päivä että minähän en sitten mihinkään ulkomaille lähde 😀 Hassu! Toinen ei edes tiedä miten mukavaa siellä on ja saa mielin määrin polskia lämpimässä vedessä. Maista eniten kiinnostavat tällä hetkellä joko Kreikka ja sieltä Kreeta ja  Santorini tai Espanjasta Teneriffa ja Fuerteventura.  Kohteita on vaan niin paljon että miten sitä osaa valita 🙂 Itse olen ollut ulkomailla viimeksi kouluikäisenä, jos ei näitä lähimaita lasketa mukaan 😀 Ihan liian kauan edellisestä kerrasta, joten on jo aikakin päästä! Jos olet käynyt Kreikassa tai Espanjassa niin mihin siellä kannattaisi matkustaa esim. syys-lokakuussa? Mikä olisi lapsiystävällinen kohde? Ja muitakin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan! En malta odottaa tulevaa reissua!

nimet%C3%B6n1.jpg

Kuvat lainattu www.lomamatkat.fi

Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit harmaalla.

white & black - -

34 kommenttia “Lomalle

 1. Matkakuumetta ois täälläkin, Kreikka ja Espanja houkuttelis kovasti! 🙂

  1. Kova on kuume täälläkin 🙂 Ja ihana syksyllä vesisateiden aikaan lähteä johonkin lämpimään 🙂 Toivottavasti tekin pääsette reissuun!

 2. Syys-Lokakuussa säät lienevät vielä mukavat tuollapäin eikä ole liian kuuma 🙂 En ole lasten kanssa liikkunut itse, mutta kannattaa varmastikin katsella matkanjärjestäjien oppaista lapsille sopivia kohteita ja hotelleja. Toinen tapa on toki vuokrata asunto ja auto jos haluaa hieman kauemmaksi pakettimatka-kohteista, paikallisten pariin. Asunnon vuokraus voi tulla edullisemmaksikin, esimerkiksi Espanjassa on paljon tarjolla esimerkiksi airbnb:n kautta 🙂 Oikein mukavaa reissun suunnittelua!

  1. Oppaita voisikin tutkia. Enpä tullut ajatelleeksi asunnon vuokrausta, pitääpä ehdottaa tuotakin vaihtoehtoa matkaseurueelle 🙂 Meitä on siis lähdössä meidän perheen lisäksi vielä kaksi aikuista. Kiitos paljon vinkeistä! Tämä suunnittelu on niin mukavaa ja vielä mukavampaa sitten kun pääsee perille lomakohteeseen 😉 Ihana päästä pitkästä aikaa lämpimään!

 3. Voi samat mietteet on ollut meilläkin 🙂 Ensin meinattiin lähteä nyt keväällä mut sit päädyttiin lokakuulle ja suoralento täältä Kokkelbystä Santoriniin, ei olla oltu siellä aikasemmin mutta näyttää ainakin niin ihanalta paikalta 🙂

  1. Kiva kuulla! Kuvia olen selaillut, Santorini näyttää houkuttelevalta lomakohteelta, saa nähdä mihin päädytään. <br />
   Ihanaa, teillä on jo matka varattuna! Ajattele miten mahtavaa se on sitten Suomen kesän jälkeen kohta lähteä taas lämpimään, kun täällä sataa vettä 🙂

 4. Kyllä mä Costa del Solin alueelle, esim. Fuengirolaan lähtisin. Sieltä viimeksi vuokrasimme yksityisasunnon, 3 h keittiö viikoksi 500e ja taloyhtiöllä iso puutarha ja yksityisaltaat. Fuengirolassa on kiva ranta, zoo, vesipuisto, ostareita jne. Jos vuokraa auton, parin tunnin matka Gibraltarille. Ylhäällä vuorilla myös upea Mijaksen kaupunki.

  1. Kiitos vinkistä! Kävinkin heti googlettamassa ja tuolla olis kyllä paljon kaikkea kivaa lapsillekin. Taitaa olla aika suosittua asunnon vuokraaminen, ehdottomasti mietitään sitäkin vaihtoehtoa!

  2. Itse asun tällä hetkellä Fuengirolassa ja suosittelen kyllä lämpimästi:) Kannattaa vuokrata auto jos haluaa liikkua muuallakin. Esim Marbella, Benalmadena(benalmadenan satama on must see!!) yms on todellakin näkemisen arvoisia paikkoja! Marbellaan on autolla noin 20min ja Benalmadenaan 15min. Sitten jos haluaa käydä vähän eksoottisemmissakin paikoissa niin suosittelen Gibraltaria. Sinne on kylläkin reilu 100km, mutta todellakin näkemisen arvoinen paikka!! Siellä voit törmätä jopa kesyihin apinoihin:) Fuengirolassa on myös siistit rannat! Mijakseen menee autolla noin 10min ja sielä taaskin on ihan oma fiiliksensä!

  3. Hei Linnea! <br />
   Voi..mahtavia paikkoja, pääseeköhän noihin helposti esim. bussilla? Tai onkohan taxilla ajaminen siellä edullista?Autoa ei nyt ensimmäisellä matkalla vuokrata, ehkä sitten seuraavalla jos joku uskaltautuu ratin taakse 😀 Ja meitä lähtee yhteensä kuusi ihmistä reissuun niin ei ihan tavalliseen autoon mahduta kaikki. <br />
   Rannalla tulee varmasti vietettyä paljon aikaa, hyvä tietää että siellä on siisti ranta. Kiitos vinkeistä, ihania kohteita on niin paljon, miten sitä osaa päättää 🙂

 5. Kaksi vuotta sitten lensin ensimmäistä kertaa Oulu-Helsinki välin ja mua pelotti..! Lapsena olin lentänyt Dubaihin, ollut pienkoneen ja vanhan sotakoneenkin (!) kyydissä enkä sillon ole osannut pelätä. Mutta jotenkin sitä aikuisiällä sitte pelkää enemmän. Nyt olen nelisen kertaa tehnyt edestakaisen matkan Oulu-Helsinki välillä ja alkaa tuntua, että ehkä voisin lentää noin kolmen tunnin matkan jonnekin. Jotenkin se epävarmuus ja odotus ja se ettei itse voi vaikuttaa matkan kulkuu mitenkään on ahdistavaa. Täytyy vaan luottaa lentäjään. En todellakaan tiedä miten siitä jännityksestä pääsisi eroon, mutta joka kerta on jännittänyt vähemmän kuin edellisellä. Ehkä esim. musiikin kuuntelu kuulokkeilla voisi auttaa ettei kuule kaikkia koneen ääniä? Elokuvan katselu? Hyvin se kuitenkin sujuu! Ihana olis itsekin päästä käymään jossain lämpimässä 🙂

  1. Voi kuulostaa niin tutulta. Lapsena sitä ei tarvinnut stressata mistään eikä osannut pelätä 🙂 Nyt vasta lasten syntymien jälkeen tuo pelko on jostain tullut ja niinku sanoit, toivon että se helpottaa mitä enemmän lentää. Ja tietenki just silloin kun lennettiin viimeksi niin sattui vielä ukkosmyrsky siihen, arvaappa vaan olinko paniikissa. Miehelle jo sanoin että kohta tulee oksennus ja pidin pussia lähettyvillä 😀 Lapsille tietenki piti näyttää ettei pelota yhtään.. Kiitos vinkeistä, taidankin kuunnella lempimusiikkia lennon ajan 🙂

 6. Olen käynyt lapsena kerran Espanjassa, Puerto Ricossa. Muistan että siisteintä oli isot liukumäet sea parkissa 🙂

  1. Minäkin olen käynyt siellä lapsena, mutta en muista reissusta paljoa, olisinko ollut kuusi vuotias 🙂 En osannut edes uida vielä. Nyt aikuisena olis kiva käydä siellä uudestaan, jäis jotain mieleenkin.

 7. No pakko suositella tietenkin vierailua Casa Mimiin Torreviejaan Espanjaan, on nimittäin kaikille vuokrattavana. Lentoaika kohtuulliset 4 tuntia. Tällä hetkellä kelit mitä mainioimmat, aurinko paistaa ja 20 paremmalla puolella lämpötila. Ja meidän tytötkin viihtyy 🙂

  1. Nyt vasta hoksasin mistä blogisi nimi tulee, olen ihaillut kaunista nimeä 🙂 Siis te vuokraatte lomakotianne, minkäkokoinen teidän asunto on? Onko siellä lämmintä syys-lokakuussa? Uskoisin että tuolloin olisimme lähdössä reissuun, riippuu vähän lomista, ehkä aiemminkin. Hih, hirveesti kysymyksiä 🙂 Meidän perheen lisäksi lähtee kaksi aikuista vielä mukaan ja ehdotan heille kyllä asunnon vuokrausta! Innostuin nyt niin paljon 🙂 Ja lentomatka aina parempi, mitä lyhyempi 😉

  2. Täällä olisi makuupaikat kuudelle, tosin vain kaksi makuuhuonetta. Olohuoneessa levitettävä Ikean Ektorp. Voisin laittaa vaikka viestiä sinulle tässä piakkoin jos haluat lisäinfoa paikasta. Ja nyt kun ollaan täällä paikan päällä, niin lisäkuvia laittelen blogiini, käy kurkkimassa :). Tässä vielä linkki sivuille, jossa on vuokrattavana: <a rel="external nofollow" href="http://www.torreteam.com/vuokrauspalvelut/product.php?item_id=101&tid=18&lang=fi&quot; target="_blank">http://www.torreteam.com/vuokrauspalvelut/product.php?item_id=101&tid=18&lang=fi</a><br />
   Olisitte erittäin tervetulleita asumaan Casa Mimiin &hearts;

  3. Kiva kuulla &hearts; Kävin katsomassa linkin ja jos minä saisin päättää niin tulisin ehdottomasti sinne, mutta täytyy kysyä vielä matkaseurueelta 🙂 Näytän miehellekin vielä linkin kun hän tulee töistä. Päivällä jo näytin kuvia blogistasi ja kerroin että tällainen mahdollisuus olisi 🙂 Kaksi makuuhuonetta riittäisi meille hyvin. <br />
   <br />
   Laitan sinulle viestiä kun tiedän enemmän, jos näkisin toisia matkalaisia tulevana viikonloppuna. Löytyykö sinun sähköpostiosoite blogista? Yritin etsiä sitä mutten löytänyt.

  4. Joo, sähköpostia ei ole näkyvillä ja vain sen takia, etten ole saanut aikaiseksi. Minulle voi laittaa viestiä [email protected]. Ja voin myös laittaa sinulle, kunhan täältä kotiudun, näyttää aika menevän nyt sisustushommissa täällä 🙂

  5. Jutellaan sitten lisää vaikka sähköpostitse kun kotiudut, asialla ei ole kiire 🙂 Mukavia sisustushetkiä sinne!

 8. Lähtökohtaisesti kaikki matkakohteet ovat lapsiystävällisiä, sillä loppupeleissä kaikki on kiinni vanhempien asenteesta. Olen tuolla omassa blogissani avannut hieman millaista lasten kanssa on matkustaa, ja mitä kannattaa huomioida, muun muassa tässä postauksessa (matkustaminen tägillä löytyy lisää):<br />
  <br />
  <a rel="external nofollow" href="http://mustikkasmoothie.blogspot.fi/2012/03/uskomus-lapsen-kanssa-et-enaa-koskaan.html&quot; target="_blank">http://mustikkasmoothie.blogspot.fi/2012/03/uskomus-lapsen-kanssa-et-enaa-koskaan.html</a><br />
  <br />
  Enemmän on minusta kiinni siitä minne itse haluaa, ja minkälaisesta kohteesta haaveilee. Meidän neiti B on matkaillu 3-vuotiaana 12 eri maassa, ihan laidasta laitaan.<br />
  <br />
  Ja lentopelko… No, se on myös minun ristini kannettavana. En anna sen häiritä. Finnairin lentoturvallisuuskurssi auttoi kyllä paljon aikoinaan ja rationalisoi niitä pelkoja mitä lennon aikana tuntee. Suosittelen sitä lämmöllä. Ja jos ei muuta niin lue ainakin kirja &quot;Lentopelko hallintaan&quot;.

  1. Kävin lukemassa postauksen ja hyviä vinkkejä olit kirjoittanut. Wau, teidän neiti on kerennyt käymään jo monessa maassa, mahtava harrastus teillä.<br />
   <br />
   Meillä lapset ovat sitten syksyllä 5- ja 6-vuotiaita ja heille se on ensimmäinen ulkomaanmatka 🙂 Reissu menee varmasti hyvin kahden villiviikarin kanssa. Lentomatka hieman mietityttää, poika kun ei malta pysyä yhtään paikoillaan, kaikki mahdolliset viihdykkeet vaan mukaan :D. Lapsiystävällisyydestä sen verran että toivoisin kohteessa olevan leikkipaikkaa, matalaa allasta jne. Se on totta että asenne ratkaisee, nautitaan lomasta. Lento on ainut mitä stressaan ja ihan hyväksi olisi lukea tuo kirja.<br />
   Kiitos sinulle viestistäsi, käyn vielä paremmalla ajalla tutustumassa!

  2. Todennäköisesti lapsilla on niin paljon ihmeteltävää eri asioista, että matkustaminen menee oikein hyvin. Ja tosissaan, viihdykettä ja pientä naposteltavaa kannattaa varata mukaan. Muista myös ettet siirrä lentopelkoasi lapsiin, sillä he aistivat ja huomaavat herkästi vanhempiensa reaktiot.<br />
   <br />
   Matka menee ihan juuri niin hyvin miten te vanhempina asioihin asennoidutte. Eli tosi hyvin. :)<br />
   <br />
   PS. Ei kannata ottaa mitään ylimääräisiä pelkoja esimerkiksi median esittämistä kauhukuvista mitä matkailu lapsiperheenä on. Kokemukseni mukaan ne ovat ihan täyttä huuhaata.

  3. Ehdottomasti yritän olla niin ettei lapset näe että äitiä pelottaa. <br />
   Jos tabletti toimii koneessa niin sillä tykkäävät kovasti pelailla ja piirtää. <br />
   Kerron sitten syksyllä täällä kokemuksia matkasta, miten reissu meni 🙂

 9. Voi kyllä kelpaisi lomamatka minullekin mutta ehkä sitten joskus kun koiria on vähemmän ja on mahdollista saada ne jonnekin hoitoonkin 😀

  1. Joo koirat ei pärjää ilman hoitajaa 🙂 Kissa on eri asia kun käy hiekkalaatikolla ja joku käy ruokkimassa. Täällä on muuten kauhea koirakuume, ei mulla vaan lapsilla 😀 Melkein joka päivä kysyvät että äiti voidaanko meille ottaa koira 🙂

  2. 😀 Koirakuumeeseen ei auta kuin yksi asia ;)<br />
   <br />
   Meillä lapset haluaisivat omia koiria tai että meidän nartusta jätettäisiin tulevaisuudessa yksi pentu heille, tällä hetkellä ei tunnu kyllä yhtään siltä että kaipaisin neljättä koiraa :D<br />
   Onhan koirat ihania ja niistä on iloa mutta kyllä niistä on vaivaakin, varsinkin jos jonnekin pitäisi lähteä niin aina on ongelma mitä koirille tehdään ja varsinkin kun niitä on monta.

  3. Hih, ymmärrän 🙂 Ja teillä on vielä pieni vauva. <br />
   <br />
   Meillä tytöllä on allergiaa ja siksi ei voida koiraa ottaa, mutta hän ei itse sitä ymmärrä.. Aina kun käydään kylässä missä on koiria niin tytöllä menee naama punaiseksi ja silmiä alkaa kutittaan. Silti haluais koiran, vaikka yritän sanoa että koiraa ei voida ottaa allergian takia.

 10. Moi!<br />
  <br />
  Paljon olet jo saanutkin vinkkejä. Suurin osa matkan onnistumisesta on tosiaan omien korvien välissä. Eli millä asenteella on liikkeellä. Jos asettaa kovia ehtoja mitä pitää nähdä/tapahtua/olla tapahtumatta/yms melko varmasti jokin menee pieleen, varsinkin pienen lapsen ollessa mukana. Jos taas asennoituu että parasta on kun pääsee reissuun, ei pienet vastoinkäymiset hetkauta suuresti.<br />
  <br />
  Itse olemme reissanneet kahden lapsen (nyt 3ja 6v) kanssa melko paljon. Matkustelu alkoi jo ennen heitä ja on jatkunut heidän kanssaan. Tosiaan alkuun minäkin suosittelen pakettimatkaa, sillä pääsee helposti matkustamiseen kiinni.<br />
  <br />
  Välimerta suosittelen. Lämmintä vielä syyskuulla, hyvä ruoka, paljon nähtävää, lyhyet lennot… Me olemme käyneet Kreikan saarilla, Espanjassa, Italiassa… Aina on vuokrattu auto koko loman ajaksi. Sillä saa sitten kulkea kuinka paljon haluaa ja sinne minne haluaa. Näkee paljon, vaikka lapset ottaisikin unet autossa. Mutta ilman autoakin pärjää todella hyvin! Ja majoituksena parasta on vuokrattu asunto tai ainakin huoneistohotelli. <br />
  <br />
  Jos pakettimatkan otatte, kannattaa tutustua hotelliin, heidän suosituksiin yms etukäteen hyvin. Sitten voi jo valmiiksi katsoa mihin kannattaa mennä tai vastaavasti todeta että altaalla/rannalla on riittävästi tekemistä koko lomalle. <br />
  <br />
  Lentokoneeseen vaan viihdykkeitä mukaan (kirjoja, väritystä, pikkulegoja – kaikkea pientä mitä siinä pienellä pöydällä mahtuu rekemään) vaikka ruokailukin vie melko ison osan ajasta. Yleensä siellä lomalennoilla pyörii joku lasten elokuva. Äidin repussa kannattaa olla jotain uutta (väritys/kirja/lego yms) vaikka lapsen omassa repussa olisi itse pakattu mielekästä tekemistä. On ns. 'ässä hihassa'. 😉

  1. Moikka!<br />
   Juuri näin, meille pääasia on että päästään ulkomaille! Jotain kohteita voi etukäteen katsella missä voisi paikan päällä käydä, mutta ei haittaa vaikka ei pääsiskään muualle kuin hiekkarannalle ja välillä syömään 😀 Voi olla että nyt kun ensimmäinen ulkomaanmatka on kyseessä, käytetään vain taxia tms. seuraavalla kerralla voi sitten miettiä auton vuokrausta, jos tuntuu siltä että haluaa nähdä enemmän maisemia tai kierrellä eri kaupungeissa.<br />
   Kiitos sinulle paljon vinkeistä! Tuo olikin hyvä neuvo ottaa omaan laukkuun joku uusi juttu lasten omien lelujen lisäksi.

 11. Onko Turkki poissuljettu? Lentomatka vain n. 4-5h ja monia hyviä lapsiystävällisiä paikkoja esim Alanyassa.

  1. Turkissa olisi myös kiva käydä joskus 🙂 Ollaan nyt tätä ensimmäistä reissua mietitty joko Espanjaan tai Kreikkaan. Vaihtoehtoja on ihan älyttömästi, pakko rajata johonkin ja sitten miettiä itse kohdetta. Itse voisin mennä minne vaan missä on lämmintä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *