Tahko

Tahkon rinteet tuli tutuksi syyslomalla. Vaellettiin yhtenä päivänä yli 20 km (se kuuluisa viimeinen reissu kun teloin jalkani, mistä kerroin viime postauksessa). Hämmästyin miten reippaasti lapset jaksoivat saman reitin kuin me aikuiset. Ihan mahtavan reippaita koululaisia! Laavuilla kävimme tankkaamassa ja syömässä eväitä, istahdimme hetkeksi ja joimme kuumaa kaakaota. Pienistä tauoista sai lisää virtaa. Puolen tunnin päästä jatkoimme taas matkaa mustaa ja punaista reittiä pitkin. Kivikkoista ylä- ja alamäkeä vuoron perään eikä kukaan valittanut. Ihasteltiin maisemia ja otettiin kuvia mitä kauniimmista paikoista. Jos käytte Tahkolla kannattaa ihmeessä käydä vaeltamassa reittejä pitkin. Löytyy useita eripituisia reittejä, helposta vaikeaan. Jokaiselle jotakin. Eväät reppuun mukaan että jaksaa 🙂 Tuo Huutavanholman lenkki oli aika kevyt, pituudeltaan muistaakseni 1,4 km. Ensin noustiin metsää korkealle ylös ja tultiin vuorta pitkin alas. Suurin osa postauksen kuvista on sieltä. Korkealta oli niin upeat näkymät. Ketään muita ihmisiä ei reitillä näkynyt. Olin jotenkin etukäteen ajatellut että laavut ja kodat on varmasti täpötäynnä porukkaa, mutta olikin niin rauhallista kuin olla voi ❤

       

Suomen pisimmät portaat valmistuivat viime vuonna Tahkolle ja ne tuli testattua heti ensimmäisenä aamuna. 1054 portaassa riittää taatusti porrastreeniä kokeneemmallekin urheilijalle. Reippailtiin huipulle ja voin kertoa että seuraavana päivänä tuntui pohkeissa ja reisissä, vaikka kuinka venyttelin mökille päästyäni 😉 Reippaasti kävellen meni osa portaista ja loppupätkä juosten huipulle. Illat istuttiin takkatulen äärellä ja pelailtiin lasten kanssa. Saunan terassilta oli suora näköyhteys vuorille ja pitikin käydä useaan otteeseen vilvoittelemassa maisemien vuoksi. Ihan joka päivä sauna lämpeni.

tahko

tahko

tahkoOnko Tahko tuttu paikka? Oletteko käyneet samoja reittejä vaeltamassa? Tahkolla en ole koskaan käynyt talvella, varmasti kiva paikka talvellakin tämmöiselle ei laskettelija-tyypillekin. Se ois huomenna marraskuun ensimmäinen päivä. Tietää meidän kotona sitä että voi alkaa suunnittelemaan tulevaa joulua. Aa että. Mukavaa viikon jatkoa!

white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *