Harmoniset luonnonsävyt – Olohuone

olohuone

Harmoniset luonnonsävyt olohuoneessa. Välillä mietin ostavani jotain pirtsakkaa/räväkkää väriä olohuoneeseemme (tyynyjen ja verhojen vaihtoa), mutta palaan aina takaisin hillittyihin luonnonsävyihin. Maanläheiset värit ja pehmeät materiaalit luovat kotiin rauhallisen tunnelman. Verhot meillä on ollut tässä kodissa aina yksiväriset, kyllästyn niin nopeasti kaikkiin kuvioihin. Yhtenä väripilkkuna olohuoneessamme pidän tuota kookasta messinkivalaisinta sekä muita pienempiä messinkisiä yksityiskohtia kynttilänjaloissa ja maljakossa sekä tietysti ihania, raikkaan vihreitä viherkasveja. Koti on meille rakkain paikka, jossa rentoudutaan ja vietetään aikaa yhdessä, joten olen halunnut myös sisustuksen olevan rauhallinen, joka luo harmonista tunnelmaa ympärilleen.

Poika halusi tuon kolmijalkavalaisimen pois huoneestaan, joten sen paikka on nyt tuossa sohvan vieressä lukuvalona. Saimme sen lahjaksi vastavalmistuneeseen taloomme kymmenen vuotta sitten. Tuo tumma sohvakin on ollut meillä alusta asti ja edelleen melkein kuin uusi. Kestävä, hyvä sohva. Joten miksipä sitä vaihtamaan? Olen kuitenkin miettinyt että kun uuden sohvan hankinta on joskus ajankohtainen, haluan hieman isomman sohvan. Sellaisen jossa voidaan löhöillä tv:tä katsellen.

Ajatella, että meidän koti on toukokuussa kymmenen vuoden ikäinen. Täältä näet miten olohuoneemme on muuttunut vuosien varrella:

https://whiteandblack.casablogit.fi/tag/olohuone/

Aika on mennyt todella äkkiä, vastahan me tehtiin väliseiniä, laitettiin eristeitä ja suunniteltiin mistä huoneesta tulee kenenkin huone. Elämä oli silloin kymmenen vuotta sitten todella hektistä. 1-vuotias taapero talossa, vauva masussa, talonrakennus kesken ja miehen vuorotyö toi haasteita elämään, mutta niin vaan sitä on selvitty ja mikä ihaninta, minä muistelen niitä aikoja lämmöllä ? Ainut mistä on jäänyt hieman huonot muistot oli raskauspahoinvointi, josta pääsin eroon vasta kuudennella kuulla. Päivittäin kävin tiputuksessa, kun mikään ei pysynyt sisällä. Siitäkin selvittiin, vaikka välillä tuntui että asuin yöt ja päivät vessassa pää pöntössä ? Hyviä muistoja on silti kertynyt paljon rakennusajoista ja kuten olen aiemminkin sanonut, niin tämä on meille niin rakas paikka. Jokaisessa nurkassa näkyy oman käden jälki ja jokainen huone on tehty rakkaudella.

Ulkona paistaa ihana aurinko, sää on nyt vaihdellut radikaalisti päivästä toiseen. Justiin oli +5 C lämmintä ja tänään mittari näyttää -26 C pakkasta ? Minä olisin jo niin valmis ottamaan kevään vastaan lämpimien auringonsäteiden kera!  Näihin tunnelmiin toivottelen teille kaikille rentoa perjantaita ja mukavaa hiihtolomaa sitä viettäville ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *