Olohuoneessa rungollinen oliivipuu

rungollinen oliivipuu

Heipat uuteen viikkoon ? Ihanaa, miten valon määrä lisääntyy koko ajan. Vedän sälekaihtimet ylös joka aamu ja nautin valoisuudesta mikä kodissa on. Olen saanut pienen oliivipuuni talvetettua jo vuosia kasvilampun alla kodinhoitohuoneen tasolla, joten rohkenin nyt hankkimaan rungollisen oliivipuun. Tai enhän minä sitä hankkinut vaan sain mieheltä naistenpäivänä ? Toivon että saan pidettyä kasvin hengissä myös kesän jälkeen. Uskon että säilyy yhtä hyvin mitä pienempikin yksilö, kunhan saa riittävästi valoa talvella. Lämpimiä päiviä odotellessa, niin saan oliivipuun ulos terassille!

Rungollinen oliivipuu löytyi edulliseen hintaan Bauhaussista. Kuorma oli varmaan juuri saapunut kun kärry oli täynnä toinen toistaan ihanampia oliivipuita ? Täytyy hommata tälle ihan oma kasvilamppu. Kodinhoitohuoneeseen en saa tätä millään mahdutettua kesän jälkeen. Ostin Ikean reissulta myös hortensian, josta katkaisin muutaman oksan tytön synttärikimppuun.

Kuten kuvista näkyy, kissa viihtyy aina siellä missä minäkin olen. Jos istun sohvalla tai lepotuolissa, tulee poika heti viereen nukkumaan. Kun menen saunaan, seuraa minun perässä. Ensimmäiset löylyt kun heitän, niin livahtaa oven alta pois mutta tulee kohta takaisin ja viihtyy kauan lauteilla jossen heitä vettä kiukaaseen. Nukkumaan menee vasta sitten kun minä sammutan valot ja kömmin sänkyyn. Nukkuu aina minun jalkojen vieressä. Hyppää sänkyyn mun tyynyn vierestä, kävelee miehen puolelle ja pesee miehen hiukset (Kyllä! Ihan hassu, oon aina miettinyt miksi tekee tätä. Luulee varmaan kissaksi ?). Tykkää myös kiusata mun kasveja sekä tytön kaktuksia. Tassulla pätkii kaktuksen piikkejä ja suuttuu niille ? Rungollinen oliivipuu kiinnostaa myös kattia. Meidän rakas kissavanhus. Laskeskelin että kisulla on ikää noin 17 vuotta. Ihan alusta asti ei ole meillä ollut, tuli allergiaperheestä meille alle vuoden ikäisenä. Aamulla veti semmosta rallia lumihangessa ettei uskoisi kisua ikäisekseen ? Kissakin jo toivoo että tulis kesä ja kärpäset, joita jahdata. Hiiristä puhumattakaan.

Minä lähden tästä hakemaan tytöt kyytiin ja suuntaamme kauppaan ruokaostoksille. Sitä kun on lomailtu ja herkuteltu, niin kaipaa kunnon kotiruokaa ja omaa tuttua sänkyä mihin nukahtaa. Mukavaa ja energistä alkanutta viikkoa sinulle! Ps. Isot lumityöt odottaa pihalla vielä kolaajaansa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *