Valkosuklaajuustokakku

Aurinkoista tiistai-iltaa! Työpäivät puutarhalla ovat olleet viime ja tällä viikolla todella kiireiset. Sanotaanko näin että KUUMAT! Puuttuisi enää kiuas johon heittää vettä 😉 Lämpötila huitelee +30 C ja t-paidalla on saanut töitä tehdä joka päivä aamusta iltaan. On ollut ihana tulla töistä kotiin kun täällä on ollut lämmin kotiruoka odottamassa. Isi on lomalla, joten luksusta tulla valmiiseen pöytään työpäivän jälkeen. Herkutteluhetkeen tein meille yksi päivä valkosuklaajuustokakun. Tämä valmistuu ilman liivatetta ja uunia. Jos haluaa puolittaa täytteen kuten minä tein, niin kakusta ei tule liian makea.  Tässä hyvä herkku vaikka pääsiäispyhiä ajatellen. Daim-rakeiden tilalle pieniä suklaamunia ja pääsiäisherkku on valmis.

Valkosuklaajuustokakku

Pohja:

175 g Digestive keksejä

50 g voita sulatettuna

appelsiinin kuorta raastettuna

Täyte:

200 g valkoista leivontasuklaata

2 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

400 g vaniljan makuista tuorejuustoa

Koristeluun Daim-rakeita. Murskaa keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Lisää appelsiinin raaste. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Sulata valkosuklaa mikrossa. Vaahdota kuohukerma ja sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja valkosuklaa kermaan. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna olla yön yli jääkaapissa.

valkosuklaajuustokakku

Ostin töistä ensimmäiset orvokit, violetin ja valkoisen sävyissä, voi vitsit miten ihania ne onkaan! Joka kevät yhtä suloisia. Yöpakkasia ei luvattu enää, joten uskaltaa jättää orvokit ulos eivätkä ne säikähdä, vaikka pikkupakkaset tulisivatkin.

Kodinhoitohuone näyttää tällä hetkellä lähinnä viidakolta. Pyysin miestä tekemään ikkunan eteen jonkinlaisen telineen, johon saan koulitut taimet laitettua siksi aikaa, että ne voi nostaa kasvihuoneeseen. Siemenpusseja on vielä parisenkymmentä kylvämättä, että olisko se sitten seuraavaksi saunan lauteiden vuoro ?? Tila loppuu talosta kohta kesken.

Joko sinä olet laittanut kevään ensimmäiset kukat terassille tai parvekkeelle? Olenko ainut keväthöperö, joka innostuu liikaa näin kesän kynnyksellä? ? Mukavaa viikon jatkoa!

white & black - -

2 kommenttia “Valkosuklaajuustokakku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *