Toukokuu ja takatalvi

olohuone

Toukokuu tietää sitä että ensi kuussa alkaa kesä ☀️ Toivottavasti pitkä kuuma kesä. Takatalvi yllätti toissapäivänä enkä uskonut että lunta oikeasti tulee parikymmentä senttiä ennen kuin itse sen aamulla näin. Säätiedotuksia en seuraa juuri koskaan, mutta aamulla kuuden aikaan teki mieli mennä vaihtamaan talvirenkaat autoon takaisin, kun lunta pyrytti koko ajan lisää. Lapsille pengoin talvivaatteet äkkiä kaapista esiin ja itse lähdin liukastelemaan töihin. Alinopeutta näytti ajavan moni muukin, jopa rekat ja hyvin päästiin perille. Aikaakin jäi vielä kun lähdin puolta tuntia aiemmin lumipyryn takia ajelemaan.

Oli siinä kissa ja kanatkin ihmeissään kun pääsivät ulos. Näki naamasta että nyt ei ollu kiva ylläri pihalla ? Kanat juoksivat takaisin koppiin ja kissa kääntyi ovelta takaisin sisälle ja meni jatkamaan uniaan. Enpä olisi uskonut että saa vielä kaivaa lumikolankin esiin pihavarastosta ? Että semmoinen toukokuu.

olohuone

Ostin edullisesti Torista kasvihuoneen ja tarkoitus oli pystyttää se tällä viikolla. Veikkaan etten hetkeen saa sinne noita mun taimia, sen verran kylmäksi ilma muuttui ja öisin jopa pakkasen puolelle. Minkäänlaista lämmitystä minulla ei sinne ole, joten muovien laitoilla ei kovin kiire ole. Saa nähdä milloin lämpimät ilmat tulevat takaisin ja pääsee taas pihan kimppuun. Sillä välin voin hyvillä mielin tehdä sisähommia. Olenkin taas kylvänyt lisää siemeniä ruukkuihin. Oikeesti tuo mun kodari näyttää ennemmin viidakolta kuin pyykinpesupaikalta ? Tytön kaveri oli tosiaan tuumannut, että mikä viidakko täällä on kun oli käynyt hakemassa syliin meidän kissan saunan lauteilta ? Kröhöm.. täällä puutarhuri on vaan hieman innostunut! Paljon olisi tehtävää myös sisällä. Yhdeksi hommaksi voisin listata myös nuo taljat. Pois sohvilta odottamaan seuraavaa syksyä ja talvea. Mies pesi ikkunat alkuviikosta sillon kun oli vielä lämmintä ja olipas kiva tulla töistä kotiin, kun oli ruoka odottamassa valmiina ja ikkunat kiilsivät puhtauttaan. Totesi hänkin että on se hyvä kaveri tuo Kärcheri. Mitenkäs siellä, yllättikö takatalvi? Nauttikaahan viikonlopusta! Ensi viikolle lupasi taas hieman lämpimämpää. Kylläse lämmin kesä sieltä pikkuhiljaa tulee.

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *