Kuivakukat sisustustrendinä

kuivakukat

Kuivakukat sisustustrendinä. Pampaheinät ja puuvillan oksat ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa. Pellavan oksista saa näyttävän kimpun tai kuivattu horsman oksakin on maljakossa aika jees. Olen nähnyt ‘hyggekimppuja’, joihin on käytetty horsmaa. Niistä tuli tosi kivannäköisiä vaikkei heti uskoisi. Leikkokukista esimerkiksi harsokukka tai eukalyptus näyttää hyvältä kuivanakin. Tuntuu että olen tänä syksynä nähnyt paljon enemmän sisustuskuvissa kuivakukkia, mitä aiemmin. Tai sitten olen vain heiniin ihastuneena kiinnittänyt niihin enemmän huomiota ? Löytyykö teidän kotoa luonnosta kerättyjä heiniä tai kukkia?

Luonnosta saa kerättyä mieleisensä kimpun ennen talven tuloa. Omalta pihalta saattaa tehdä yllättäviäkin löytöjä maljakkoon kun vain katselee ympärilleen. Nämä kuvassa olevat heinät Riihimäen lasipurkkiin otin sienireitin varrelta. Halusin oikein tuuhean kimpun. Rosoisessa maljakossa olevat vehnät ovat tuttavan pellolta luvalla kerättyjä.

kuivakukat

kuivakukat

Heinät ja kuivatut viljat ovat ehkä enemmän minun mieleeni. Yhdistelemällä erilaisia heiniä sekä viljoja saa taas ihan erinäköisen kimpun pöydälle. Poika tuossa hymähti vierelläni kun käveltiin pois sienimetsästä ja minä leikkelin heiniä minkä kerkesin tien varrelta koriin. Kysyi ‘Mitä sä äiti noilla teet?’ Sienestysaika alkaa olemaan täälläpäin ohi, joten pitihän sitä jotain ottaa mukaan. Tyhjän korin kanssa viitsi kotia lähteä ?

Nyt kutsuu sauna ja sen jälkeen menen unten maille. Ihan rätti-poikki-väsynyt olo. Koulutehtäviä olen rustannut aamusta asti ja tähän aikaan illasta ei aivot toimi enää yhtään. Niskasta ja hartioista puhumattakaan. Aamulla taas virkeänä koulujuttujen pariin, jospa järkikin luistaisi paremmin hyvin nukutun yön jälkeen. Kivaa iltaa sinne! Loppuviikosta laitan teille kuvia kasvihuoneen syystunnelmista. Sieltä löytyy kuulkaas jouluvalot jo ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *