Helpot tarjottavat illanistujaisiin tai juhliin

Helpot tarjottavat illanistujaisiin tai juhliin

Pienet naposteltavat valmistuvat nopeasti illanistujaisiin tai juhliin. Tällä kertaa valitsin pöytään erilaisia juustoja, joiden ympärille kokosin mm. hilloja, mandariineja, pensasmustikoita, minisuolakurkkuja, patonkia, salamia, oliiveja ja suolaisia keksejä. Nämä maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin.

Voileipäkakku on myös helppo valmistaa ja valmistukseen menee aikaa noin tunti. Teen voileipäkakun aina tällä samalla reseptilläni. Maistuu taatusti juhlissa kuin juhlissa. Vierailta tuli taas kerran kiitosta voileipäkakun herkullisuudesta, niin pakko kai se on uskoa että hyvää se on toistenkin mielestä ❤️ Olen jakanut reseptin täällä blogissa aiemmin ja laitan ohjeen vielä tähän alle.

Voileipäkakku

1 pkt vehnäpaahtoleipää
1 pkt tummaa vuokaleipää
(leivistä jää yli)

  Täyte

  300 g kermaviiliä
  n. 300 g ruohosipulituorejuustoa
  200 g juustoraastetta
  400 g palvikinkkua silputtuna
  1 punainen tai keltainen paprika silputtuna (minä laitoin tähän kakkuun puolikkaan molempia)
  1 iso suolakurkku pilkottuna

loraus sinappia

1 dl majoneesia
   

Kostutus n. 5dl lihalientä (Keitä n. 5dl vettä ja sekoita 1 1/2 lihaliemikuutiota joukkoon.) Jäähdytä.

Kuorrutukseen 400 g ruohosipulituorejuustoa

Leikkaa ohuesti reunat pois leivistä. Kannattaa hyödyntää leikatut reunapalat myöhemmin. Hyviä mm. paistinpannun kautta salaattiin.

Vuoraa pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n.24 cm) kelmulla. Laita kelmua niin että se ulottuu yli reunojen.
Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Aloita tummalla leivällä tekemällä yksi kerros vuokaan. Leikkaa leivästä sopivan kokoisia paloja vuoan pohjalle, että saat niistä vuoan muotoisen. Kostuta lihaliemellä.
Laita kolmasosa täytteestä leipäkerroksen päälle.
Seuraavaksi vaaleaa leipää kerros ja kostutus. Levitä puolet täytteestä mitä on jäljellä.
Taas tummaa leipää kerros ja kostuta. Levitä loput täytteestä tummien leipien päälle ja lisää vielä yksi kerros vaaleaa leipää ja kostuta. 

Laita kelmut vuoan reunoilta kakun päälle ja kakku yöksi jääkaappiin maustumaan.
Seuraavana päivänä kumoa kakku tarjoilualustalle ja koristele. Levitä ruohosipulituorejuusto kuorrute reunoille ja kakun päälle. Koristele mieleiseksi ennen tarjoilua.

Koristelin pöydän Ikean harsomaisilla verhoilla, joiden päälle laitoin kaksi patterilla toimivaa valosarjaa sekä tuikku- ja pöytäkynttilöitä. Asettelin kimpun valkoisia neilikoita mustaan maljakkoon sekä taittelin mustista ruokaserveteistä viuhkat laseihin. Yksinkertainen, mutta kaunis koristelu.

Makealta puolelta löytyi kahta erilaista juustokakkua sekä lusikkaleipiä, jotka valmistuvat myös melko nopsaan. Tein lusikkaleivät jo aiemmin viikolla valmiiksi. Nämä voi laittaa vaikka pakkaseen odottamaan juhlia.

Meillä oli oikein onnistuneet juhlat ja lasten mentyä yökylään valvoimme aamuviiteen asti vieraiden kanssa. Ihana ja hauska ilta oli ❤️ Mukavaa illan jatkoa just sulle!

4 kommenttia “Helpot tarjottavat illanistujaisiin tai juhliin

  1. Todella kaunis ja tyylikäs esillepano. Herkullisen näköiset tarjottavat. Saa vinkkejä itsellekin.

  2. Upea herkkupöytä ja voikeipäkakku menee testiin.Millähän paprikan voisi korvata?

    1. Kiitos Nanna ❤️ Paprikan makua on aika hankala korvata millään, mutta miltähän säilötty aurinkokuivattu tomaatti maistuisi voileipäkakussa? Suolakurkkua ainakin voisi laittaa enemmän, jos jättää paprikat pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *