Sienestyskausi parhaimmillaan

herkkutatti

Sienestyskausi on nyt parhaimmillaan. Vesisateiden ansiosta sieniä on todella paljon. Kannattaa ehdottomasti lähteä metsään retkelle ja kerätä sienet talteen ? Mun suosikki on herkkutatti ja tatteja on tänä vuonna enemmän kuin koskaan! Katsokaa tätäkin yksilöä ja oli täysin madoton. En muista milloin viimeksi metsässä olisi ollut näin paljon sieniä. Kerään tällä hetkellä ainoastaan herkkutatit, koska kori täyttyy joka toinen päivä pelkästään näistä. Kierrän siis aina samat metsät parin päivän välein.

Paljon olisi myös punikkitatteja, voitatteja ja karvarouskuja, mutta ne olen jättänyt metsään. Yhtenä päivänä tuli kolme korillista tatteja ja vein mummulaan puolet. Olivat iloisia sienistä, he kun tykkäävät sienistä mutta eivät osaa itse kerätä. Puhdistan sienet osittain jo metsässä valmiiksi. Helpottaa kotona sitten puhdistusta kun eivät ole roskia täynnä. Ja metsässä näkee jo veitsen avulla onko sieni madoton vai ei. Turhaan kantaa kotiin huonoja sieniä. Tänään kori täyttyi niin painavaksi että piti välillä kättä lepuuttaa ? Ihana tuo meidän esikoinen kun lähtee aina mun mukaan sieneen. Ja tunnistaa paljon sieniä. Tällä viikolla olen päässyt yksin metsään, hän on jäänyt vahtimaan vauvaa päiväunien aikaan. Isillä alkoi jo työt kesäloman jälkeen ja voi haikeus.. olisi loma voinut vielä jatkua ? Syyslomaa odotellessa ?

sienet
herkkutatti
sienet

Ajateltiin tehdä pieni asuntoautoreissu vielä tässä syksyn ruskan aikaan. Vai onkohan ensi kuussa vielä ruskaa missään? Pitkä viikonloppu jossain rauhallisessa paikassa. Ehkä patikoimaan jonnekin kauniisiin maisemiin. Lappi ois mun suosikkikohde. Saa nähdä mihin mennään. Jos sinulla on vinkata jotain paikkaa minne kannattaisi ehdottomasti lähteä niin kerrohan kommenttiboxissa. Syyskuussa olisi tarkoitus reissata. Hei ihanaa iltaa sinne!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit.fi sivustolla:

https://www.instagram.com/whiteandblackblogi

https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *