Joulu kasvihuoneessa

greenhouse
christmas
växthus
växthus
kasvihuone
kasvihuone

Kasvihuoneeseen tuli kertaheitolla joulu ? Olen odottanut että tänne sataisi pysyvä lumi ja näyttää vahvasti siltä, että miinusasteilla pysytään joten lumikin pysyy maassa. Meille on tullut tänne viikon aikana paljon lunta. Minkä ihanan tunnelman saimmekaan takapihalle! Tästä jos mistä saa joulun fiiliksen. Mutkainen, luminen polku vie sisälle kasvihuoneeseen kynttilöiden loisteeseen. Kynttilöiden valossa täällä hetken istuin, mutta terassilämmitintä olisi kaivannut jos kauemmin olisin halunnut nauttia tunnelmasta. Lumesta innostuneena lisäsin heti jouluvaloja kasvihuoneeseen ja pihalle. Löysin kasvihuoneen ikkunoihin valokranssitkin, jotka olin unohtanut ”joulukaappiin”. Kyllä, meillä on yksi kaappi varattuna ihan vain joulutavaroille ja osa koristeista viedään aina joulun jälkeen välikatolle. Joskus ne unohtuu sinne ja joskus ne muistaa hakea sieltä esiin.

Tänään jatkuu perusteellisemmat siivoukset. Kuten viime postauksessa kerroin joulunodotus alkaa siivouksella. Puhdas koti, parempi mieli vai miten se meni. Katon ja kaapin päälliset kävin läpi ja hämähäkin seitit sai kyytiä. Huomenna jatkuu pintojen puhdistus. Kaapit jätän siivoamatta, niihin ei kukaan onneksi kurki. Siivous etenee aika hitaasti, koska touhukas taapero levittää sitä mukaa kaiken, mihin vain ylettää ja oma kunto on vieläkin heikohko keuhkokuumeen jäljiltä. Hetken teen jotain ja hengästyn niin, että pitää levätä hetki sohvalla. Olenkin touhuillut vain silloin, kun isi on vapaalla reissutyöstä. Joko olet laittanut joulua vai tuleeko joulusiivoukset ensin ja vasta sitten koristeet? Meillä meni nyt jossain huoneissa niin päin, että vähän koristeita ennen siivousta, mutta väliäkö tuolla ? Ja jos siivoukset ei innosta, niin aina voi lähteä ulos nauttimaan kenkien alla narskuvasta lumesta ja jouluvalojen loisteesta. Meidän pienimmäinen oli ainakin ihmeissään valkoisesta maasta. Seisoi ihan jäykkänä lumisateessa eikä liikkunut mihinkään. Edes silmät ei liikkuneet mihinkään suuntaan ? Onneksi sain kaiken videolle, niin voidaan jälkeenpäin muistella tuota hetkeä. Täällä voi muuten fiilistellä aikaisempia jouluja. Hei ihanaa iltaa sulle!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *