Jäkäläkranssi

kranssi

Alkaa joulu olla jo sen verran lähellä, että askarteluinspis on täällä talossa ainakin ihan 100/100! Kaikkea ihanaa olen suunnitellut tekeväni ennen joulua koristeeksi sekä sisälle että ulos. Saa nähdä miten aika on kortilla. Lupauduin töihinkin joulusesongin alkaessa, joten kiirettä riittää niin kotona kuin töissä. Työmatkoista puhumattakaan.

Jäkäläkranssi

Jäkäläkranssi valmistuu helpoiten pyöreään styroxpohjaan. Tietysti kranssipohjan voi tehdä myös itse esim. pajusta tai koivusta, mutta käytin nyt tätä valmista kun sattui kaapista löytymään. Käytin jäkälän kiinnitykseen metallihakasia, joita käytetään mm. seppeleiden tekemiseen. Palanen kerrallaan painoin jäkälän hakasilla kiinni styroxpohjaan. Kranssin taakse leikkasin ripustusnarun, jonka liimasin kuumaliimalla kiinni. Lopuksi tein pellavanvärisestä nauhasta rusetin kranssiin. Tämä pääsi meidän sisälle koristamaan keittiön seinää.

kranssi

Meillä on ollut täällä päivittäin yli kymmenen astetta pakkasta ja tänään vielä tuulee tosi kylmästi. Pikkusen kanssa ei kauaa tarennut olla ulkona, kun posket ja nenä olivat aivan jäässä. Pulkassa istuminen on tällä hetkellä IN, joten lampaantaljaa vaan pyllyn alle että tarkenee istua kyydissä. On niin ihana seurata tuon pienen touhuja 🤍 Miten iloiseksi hän saakin meidät joka päivä omilla hassutuksillaan. Ja ne ilmeet! Suu pyöreäksi ja silmät oikein isoksi, kun ihmetellään jotain asiaa ja perään sanotaan ohhoh. Eilen löysin hänet tonkimassa salaa roskista keittiöstä 🙈 Kuului vaan ohhoh. Eikä ollut ensimmäinen kerta. Lumista viikkoa toivottelen teille täältä!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

2 kommenttia “Jäkäläkranssi

  1. Todella kaunis kranssi!Onko niin,että jäkälää saa kerätä vain maanomistajan luvalla?
    Meilläpäin ei jäkälää oikeastaan olekkaan:)

    1. Kiitos paljon 🥰 Joo, olet ihan oikeassa. Siksi onkin ihanaa kun omasta metsästä sitä saa kerätä. Jossain askarteluliikkeissä olen myös nähnyt jäkälää myytävän. Mukavaa viikonloppua sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *