Orkidea

orkidea olohuone

Sain syntymäpäivälahjaksi myös orkidean. Ihanan kaunis kukka mitä en ole kylläkään koskaan saanut uudestaan kukkimaan. Jospa tämä yksilö olisi erilainen. Orkidean kukinnan loputtua olen hoitanut kasvia samalla tavalla. Paljon valoa ja silloin tällöin upotus veteen. Juuristahan sen näkee milloin orkidea tatvitsee vettä. Kasvualustan olen vaihtanut vuoden välein. Siltikään ne ei ole koskaan kukkineet uudestaan. Tuolla on kaksi rankaa kasvilampun alla, joita yritän valolla elvytellä. Vihreitä lehtiä vielä löytyy, joten toivoa on.

orkidea
orkidea

Oon niin iloinen tästä valon määrästä ❤ Ei edes raskaat lumityöt aamulla saanu mun mieltä huonommaksi. Lumikola viuhui edestakaisin hirveetä vauhtia. Välillä juoksin (ainakin 15 kertaa) taaperon perässä kun meinasi karata naapuriin. Kuului vaan mummu, mummu! Hänellä on oma minikola ja hetken sen avulla sain pysymään omalla tontilla. Ihan lempparipuuhaa ulkona naapuriin juoksemisen lisäksi on myös piilossa olo 🙈 Hiljaa hiivitään jonkun nurkan tai lumikinoksen taakse ja odotellaan milloin äiti löytää. Muutaman kerran saanut sellaiset sätkyt, kun ei kuulu vastausta ja yhtäkkiä häviää näköpiiristä. Sitten naureskellaan 🤣 Tää tammikuun valo ja aurinko saa kyllä hymyn huulille. Niin ison kuin pienenkin ihmisen. Helmikuun jälkeen saakin alkaa odottamaan kevättä. Kevät kylläkin on jo mielessä, ainakin tällä bloggaajalla! Jokohan nuo karvatyynyt ois aika heivata takas kaappiin?

orkidea

Nämä syntymäpäiväksi saadut neilikat ovat ilahduttaneet jo 12 päivää maljakossa. Kerran olen veden vaihtanut ja leikannut uudet imupinnat. Isompi kimppu on yhtä kauniina keittiön pöydällä. Neilikka, krysanteemi ja freesia ovatkin pisimpään kestäviä leikkokukkia. Yleensä valitsen kimppuun ainakin neilikkaa. Krysanteemin tuoksu on aika voimakas astmaatikon nenään, mutta nekin menee joskus kun ihastelee kimppua vähän kauempaa. Mukavaa torstaita

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *