Tulppaanikimppu spiraaliin

spiraali kimppu

Ai kamala mikä lumimyrsky alkoi eilen illalla. Aamu on mennyt lumitöitä tehdessä ja kohta täytyy mennä jatkamaan. Lunta pyryttää koko ajan lisää. Kaikki polut kasvihuoneillekin olivat umpeutuneet. Tuuli humisi savupiipussa koko yön, joten aika kova myräkkä se on ollut. Siirrettiin tämänpäiväinen kelkkareissu suosiolla huomiselle. Eihän tuolla näe eteensä, kun pyryttää niin paljon. Huomenna makkarat ja puut mukaan niin saa tehdä nuotion reitin varrelle.

Tulppaanikimppu spiraaliin

Mutta nyt talvisiin kukkakuviin. Teen nykyään kaikki kimput spiraalitekniikkaa käyttäen. Myös tulppaanit pysyvät paremmin pystyssä ja näyttävät paremmilta maljakossa, kun asettelee kukat spiraaliin. Aloita spiraalin teko asettelemalla kaksi kukkaa päällekkäin ristiin. Seuraavat kukat laitetaan niin, että kukkavarret kulkevat kimpussa samansuuntaisesti. Suurin osa tekee kimpun oikealla kädellä eli varret menevät myötäpäivään. Minä teen kimpun vasemmalla kädellä eli kuten kuvasta näkyy spiraali menee vastapäivään. Ilmavuutta kimppuun saat lisäämällä vihreitä kukkien väliin. Muista pitää kimpusta kevyesti kiinni ettet purista varsia liikaa yhteen. Minä laitoin tällä kertaa pelkästään lehtikuusen oksia. Lopuksi kimppu sidotaan sidontanarulla. Pyöräytä pari kolme kertaa narua varsien ympärille. Sitten solmi kiinni. Oikea sidontasolmu tehdään niin, että tehdään kaksi solmua peräkkäin ja sitten vasta kiristetään. Päälle vielä yksi normaali solmu. Näin kukat pysyvät hyvin paikoillaan eikä solmu pääse missään vaiheessa löystymään. Pelkällä normaali solmulla käy usein niin, että kimppu levähtää auki eikä pysy muodossaan. Leikkaa terävällä veitsellä kukille uusi imupinta ja katkaise varret samanpituisiksi. Oksasakset ovat hyvä väline paksummille oksille.

kimppu
kimppu
kimppu
kimppu
kimppu

Uskokaa tai älkää, mutta tämä oli vasta ensimmäinen tulppaanikimppu jonka ostin. Metsästin valkoisia joka paikasta ja vasta kolmannessa kaupassa tärppäsi. Ei edes kuski hermostunut kun sanoin, että mitenkähän monta kauppaa pitää vielä kiertää ennen kuin löydän valkoisia tulppaaneita 🤣 Tässä on kaksi kimppua yhdessä enkä köyhtynyt näistä kuin 7 euroa. Iloa on pitkäksi aikaa. Oikein ihanaa alkanutta helmikuuta teille kaikille!

kukkakimppu

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *