Kesäkukat kukkii

kesäkukat

Elokuun viimeisiä päiviä vietetään. Ei uskoisi, kun kesäkukkia katsoo, että tällä viikolla vaihtuu syyskuuksi. Monesti saanut jo elokuussa heittää suurimman osan kukista pois. Nyt kaikki kesäkukat ovat vielä kauneimmillaan ? Muutamana vuonna olen tarkoituksella ostanut ruukkuihin monivuotisia kasveja. Tykkään yhdistellä monivuotisia- ja yksivuotisia kukkia ja yrttejä keskenään. Näistä saa kivoja asetelmia.

Keijunkukka (ensimmäisessä kuvassa) on monivuotinen. Maahan vain talveksi niin saa taas ensi vuonna nostaa takaisin ruukkuun. Myös takana näkyvä minttu on monivuotinen. Viinisuolaheinää kokeilen nyt ensimmäistä kertaa talvettaa maassa. Ja moni koristeheinä on myös menestynyt talven yli.

kesäkukat
kesäkukat
kesäkukat
liljat
greenhouse
flowers

Suikeroalpin istutan myös syksyllä takaisin maahan. Joka vuosi pienen pienistä aluista se on kasvanut näin isoksi, kun muistaa vain lannoittaa. Lannoituksessa käytän aina vaaleanpunaista jauhetta, Greencaren tai Kekkilän kastelulannoitetta. Suikeroalpi ei myöskään tykkää huonoa, vaikka sitä jakaa pienempiin osiin. Aina se lähtee hyvin kasvuun.

suikeroalpi
petunia

Riippapetuniat roikkuu edelleen oven pielessä näin kauniina! Miten nuo raaskii heittää pois ensi kuussa? Erikoispelargoniat leikkaan matalimmiksi ja tuon sisälle kodinhoitohuoneeseen talvehtimaan. Niitä en raaski heittää pois.

takaterassi

Viimeisessä kuvassa oikeassa reunassa pilkottava ruusu on kukkinut upeasti koko kesän. Tämä yksilö on talvehtinut ruukussaan jo viisi vuotta. Kohta lähtee taas viileämpään paikkaan. Raikasta elokuun loppua!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *