Elokuun illat

Viimeinen kesäilta ? Tätä(kin) kesää tulee ikävä. Joka vuosi sama. Siksi oonkin todennut, että mun pitäis asua jossain lämpimässä maassa missä ois aina kesä, lämmin ja kärpäset. No okei kärpäsiä ei tuu ikävä, mutta kaikkea muuta. Toiset ne kaivaa innoissaan kaapeista esiin lämpimämmät takit ja minä täällä haikeana laitan kesämekot ja shortsit kaapin perälle. Ei tarennut enää tuossa muovituolilla istua mekko päällä, vaikka isot tulet nuotioon laitoinkin ?

nuotiopaikka
omakotitalo

Eilen tyhjensin toisen kasvihuoneen ja keräsin loput kurkut talteen. Niitä tulikin kaksi isoa kulhollista. Täytyy varmaan tehdä vielä uusi satsi suolakurkkuja. Tomaateista ja chileistä tein tätä paholaisen hilloa. Tuli niin hyvää! Sopii ruoan kuin ruoan kanssa ja mies laittaa tätä leivänkin päälle tai lappaa suoraan suuhun lusikalla ? Chilin ystävä kun on ?

Huomenna ois tarkoitus laittaa kuivuri töihin ja kuivattaa yrtit talveksi. Luvattu jo pieniä yöpakkasia niin eivät ehdi paleltumaan. Ois persiljaa, minttua, rosmariinia, basilikaa, timjamia, ruohosipulia.. hetken kestää ennenkuin kaikki on säilötty purkkeihin. Kaupasta en oo enää moneen vuoteen ostanu näitä mausteita, kun omista tulee yli oman tarpeenkin.

Tervetuloa syksy. On sussa kivaakin. Muun muassa tunnelmavalot, sienet ja kynttilät. Mukavaa syksyn alkua!

Seuraa blogipäivityksiä helposti instassa tai blogit-sivustolla:
https://www.instagram.com/whiteandblackblogi
https://www.blogit.fi/white-black/seuraa

4 kommenttia “Elokuun illat

 1. Meillä myös tehty useampi ämpärillinen etikkakurkkuja ja paholaisenhillo on suurinta herkkua.Sitä työnnetään ihan joka ruokaan!kivaa syksyä:)

  1. Muistelinkin, että kurkut on teidänki herkkua ? Joskus ollut puhetta ? Nyt sain mummulasta karviaisia ämpärillisen ja tein niistä hilloa. Sitä käytän niiku puolukkahilloa. Melkein joka ruoan kylkeen ? Ihan uus tuttavuus mulle, mutta onpa hyvää.

   Kiitos! Mukavaa syksyä sinnekin?

   1. Karviaischutney on ihanaa ja sopii myös joka ruokaan ja vaikka paahtoleivän päälle,nam!

    1. Piti heti googlettaa mitä on karviaischutney. Siis nam! Taatusti kokeilen tätä ku laitoin kokonaisia karviaisia pakastimeen talteen. Ja chilejä on vielä kasvihuoneessa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *