Pakkaset ja sähkön hinta

sähkön hinta

Hyi..(sanonko mikä!) miten hirveät pakkaset on kestänyt jo viikon verran. Uusi vuosi starttasi melko kylmissä olosuhteissa. Täällä on ollut koko viikon -30, pahimmillaan -35 C. Tämän lisäksi keksivät lisätä vielä järjettömät sähkön hinnat pörssisähköläisille. Tiedän monta tuttua, joilla on pörssisähkö ja he sammuttivat täysin koko lämmityksen talosta ja polttivat puuta tulisijassa. Jotkut laittoivat lämmitykset kiinni ja lähtivät evakkoon. Toiset tekivät sen ihan periaatteesta, toiset siksi ettei ole kerta kaikkiaan vara. Meillä on kiinteähintainen sähkö 10snt/kwh, mutta kyllä sekin näkyy laskussa siirtoineen ilman pörssisähköäkin! Siirto on vähän isompi vielä mitä itse sähkölasku.

pakkaset

Kun näillä -30 asteen pakkasilla menee 130kwh päivässä sähköä, niin kyllä se tympäisee laittaa rahat sähkölaskuun. Ennen oli sähkö 4,95snt/ kwh eli puolet vähemmän. Meillä on mennyt tammikuussa jo nyt 630kwh sähköä ja vasta ensimmäinen viikko menossa. Enpä muista tällaista talvea ennen olleen. Ei varmaan kukaan muukaan?

Seuraan meidän kulutusta tuolta sovelluksesta ja kodin lämmitys vie 66%, veden lämmitys 11%, televisio, jääkaappi, pakastin, tietokone, valaistus, pyykinpesu ja ruoanlaitto ymt. vie yhteensä vain n. 20% tuosta koko määrästä. Eli todella pieni säästö tulee jos esimerkiksi lopettaisin pyykinpesun tai laittaisin pakastimen kiinni. Lämmitys vie suurimman osan.

Eläimillä täytyy olla 24/7 lämmitykset päällä. Tiivistin koko rakennuksen ja kolattiin lumet seinän vierustoille. Mitä enemmän lunta, sen lämpimämpi. Kanoilla on sisälämpötila pysytellyt +5 asteessa -35 asteen pakkasilla. Öljypatterit ja lämpölamput lämmittävät yötä päivää. Pupuilla pienempi tila, joten sisälämpötila on kymmenessä asteessa. Kyllä mää tuossa jo mietin, että tuonko kanat kylppäriin kun pakkaset vaan jatkui ja jatkui 🤣 Onneksi huomenna lauhtuu. Mökkihöperöksihän tässä kohta tulee kun taaperoakaan ei ole voinut laittaa ulos noin koviin pakkasiin. Huomenna päästään ja kauan ulkoillaankin ❤️ Jotain kivaa mekin tehtiin pikapikaa ulkona kovilla pakkasilla. Käy kurkkaan uusin reelssi instasta.

Vuoden 2024 hyytävä alku jää varmasti meidän kaikkien mieleen. Hyvää alkanutta uutta vuotta!

Ps. Sähköfirmat ottakaa yhteyttä jos haluatte tehdä yhteistyötä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *