Miten kävi maalatun takan?

81.jpg

 

DSC_4270%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Huh hei, täällä ollaan vieläkin ihan lomafiiliksissä, huomenna jatketaan taas matkaa! Juhannus vietettiin kotona sukulaisten kanssa ja anoppi kokkaili maukasta ruokaa meille. Sää suosi ja palju lämpenikin kaksi päivää putkeen. Uskalsin heittää myös talviturkin! Ihan mahtava tunne kun yleensä seison puoli tuntia vedessä vesi polviin asti ja hyppään takaisin rantaan, kun ei vaan tarkene 😀 Nyt oli pakko kun oli kuuma ja paarmat kiersivät koko ajan. Miten ne onkin noin äkäisiä tänä kesänä?? Kiljuen menin veteen. Vesi oli niin kirkasta että kalatkin näkyivät pohjassa. Tänään vielä juhannus verotti niin että nukuttiin koko porukka yhdeksään. Toivottavasti teillä oli yhtä hauskaa mitä meillä.

Lupasin kertoa teille miten kävi takan maalauksen kanssa ja postaus onkin ollut tuolla luonnoksissa, mutta nyt muistin koko asian kun lukijani Niina kyseli pysyikö tavallinen sisämaali takassa. Kiitos muistutuksesta, Niina. Kerron vielä mitä maalia käytin, miten kauan takan maalauksesta on ja miten se on pysynyt.

Alkuun täytyy sanoa että suosittelen todellakin kokeilemaan tuota samaista maalia jos takan pinta on rapattu antiikkilaastilla. Itse tosiaan epäröin voiko pintaan laittaa tavallista sisämaalia ja rohkeasti kokeilin. Käytimme siis Tikkurilan Remontti-Ässä maalia, sävyksi valitsin listavalkoisen. Vuosi ja kolme kuukautta on nyt kulunut maalauksesta. Koko syksy ja talvi lämmitettiin leivinuunia ja takkaa, eikä mitään muutoksia näy pinnassa. Ainoastaan normaaleja nokijälkiä, mutta itse maali on pysynyt todella hyvin eikä edes huomaa että takkaa on maalattu. Ennenhän meidän takka oli hieman kermanvärinen, nyt se on puhtaanvalkoinen. Työvälineenä käytin pitkäkarvaista isoa telaa ja ahtaisiin kohtiin ihan vain pensseliä. Remontti-Ässää voin todellakin suositella tähän hommaan eli ei muuta kuin työvälineet esiin ja hommiin. Leppoisaa lomaviikkoa sitä viettäville ja mukavia työpäiviä teille muille! 🙂

J / white & black - -

5 kommenttia “Miten kävi maalatun takan?

 1. Kiitos nopeasta päivityksestä takan tilanteeseen! Tämän rohkaisemana uskallamme kokeilla samaa maalia takkamme "stailaukseen" 🙂

 2. Kuinkas sattuikaan…mulla on takan maalaaminen just tässä työlistalla ja ihan tavallisella seinämaalilla meinaan vedellä. Moni maalimyyjä sanoi, että ihan hyvin kestää! Hyvä kuulla sinunkin kokemus :)<br />
  <br />
  Mukavaa viikkoa &hearts;

  1. Mulle myös maalimyyjä sanoi että voi maalata, mutta Tikkurilan maalilinjalla ei suositeltu Remontti-Ässää takan pintaan. Jännä juttu kun maali kuitenkin pysyy hyvin kiinni takassa. Meillä on käytetty takkaa tosi ahkerasti eikä mitään ongelmaa :)<br />
   <br />
   Sinne myös &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *