Havutähti jouluksi

Ai kamala mikä tuuli ja myräkkä tuolla ulkona on. Onneksi on pimeää, niin en näe miten kovasti takapihan korkeat männyt tuulessa heiluu 🙈 🤣 Päivällä nimittäin alkoi jo pelottamaan, että kaatuvat talon päälle, niin vaakatasossa puut välillä kävivät.

Tässä taas yksi askarteluvinkki vaikkapa terassille tai parvekkeelle. Myös tosi kiva lahjaidea/tuliainen. Havutähti jouluksi askarrellaan pajun- ja kuusen oksista. Tarvitset lisäksi vain sahan ja rautalankaa. Yllä kuva miten viisi yhtä pitkää pajun oksaa asetellaan tähden muotoon ja sidotaan rautalangalla yhteen. Tässä vaiheessa kannattaa tehdä myös ripustusnaru. Sen jälkeen ladotaan vaan päällekkäin kuusen oksia ja kierretään rautalangalla kehikon ympäri. Mitä enemmän laitat oksia, sitä tuuheampi tähdestä tulee. Isot oksat kannattaa laittaa ensin yksi jokaiseen sakaraan ja niiden päälle kasata pienempiä oksia. Näin saat tähdestä kauniin ja katkaisukohdat jäävät piiloon.

Kolme vuotta sitten olen näköjään myös askarrellut samanlaisia. Niihin laitoin myös jouluvalot! Aiemman tähden näet täältä.

Terassi on valmis vastaanottamaan talven. Enempää en tähän tee mitään, alkaa olemaan jo aika paljon havuista ja sammaleesta tehtyjä asetelmia. Nyt vielä kun sataisi lumen tuohon terassille, niin olisi täydellinen. Rauhallista iltaa myrskystä huolimatta 🧡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *