Takka- Raikastus maalilla

Pirtsakkaa pakkaspäivää! Vitsit miten ihana keli tuolla ulkona on. Puut kuurassa, aurinko häikäisee ja pakkanen paukkuu -15 C! Kokeilen jos pystyisin käymään edes pienen hetken ulkona viikon sairastamisen jälkeen. Raitis ilma tekee varmasti hyvää, jos ei muulle niin ainakin mielelle <3 Sairastamisen lomassa oli pakko jo keksiä jotain puuhaa sisällä, joten takka sai maalia ylleen. Olisittepa nähny miten mustaksi se oli luukkujen yläpuolelta jo mennyt. Nokiset jäljet peittyivät maalin alle ja takasta tuli taas kuin uusi.

Maalasin takan telalla ja maalina käytin seinämaalia. Täällä postauksessa kerroinkin aiemmin takan maalauksesta seinämaalilla ja hyvin on pysynyt maali pinnassa. Kolme vuotta tulee nyt siis edellisestä maalauskerrasta. Voin itse ainakin suositella oman kokemuksen kautta seinämaalia rapatun takan maalaukseen. On edullisempaa käyttää ja en näe siinä mitään eroa takka- ja muurimaaliin. Hyvin kestää lämpötilan nousun, sen mitä tuo varaava takka kuumenee lämmitettäessä.

takan maalaus

On ollut ihana huomata miten päivät ovat pidentyneet ja valosta saa nauttia iltapäivään saakka. Tuossa miehelle just puhuin takkaa maalatessani että myös olkkarin ja vierashuoneen seinät kaipaisivat maalia. Ja joku ihana lupautui ne maalaamaan ihan tässä lähiaikoina! Jippii. Valkoiset seinät ovat tummentumia täynnä ja pieniä jälkiä on siellä täällä vaikkei niitä huomaakaan kuin ihan läheltä katsottaessa. Omaa silmää ne häiritsee. Takan maalasin tällä kertaa sävyllä S 0500-N paperinvalkoinen, kun lastenhuoneen rempasta jäi Eskaron seinämaalia yli. Ihanan valkoinen sävy eikä taita yhtään keltaiseen. Jos tuolla paperinvalkoisella saisi vielä vierashuoneen yhden seinän sudittua ja loput maalin rippeet olkkarin sotkuisimpiin seiniin niin raikastuu taas hetkeksi tila kuin tila. Sitten saa auringonvalo heijastua puhtaisiin seiniin.

Onni on kyllä oma takka, joka lämmittää näillä pakkasilla ja jonka ääreen voi käpertyä flunssaisena. Ja onni on myös ihana äiti, joka toi meille kassillisen herkkuja kun sairastimme koko perhe. Oli kuulema ajatellut ettei meidän tarvitse lähteä kuumeisina kauppaan hakemaan ruokaostoksia. Kassista löytyi vaikka mitä hyvää, melkein kaikki oli luomua kun äitini ostaa luomua aina jos vaan on mahdollista. Lihaa, porkkanoita, kaakaota, salaattia, leipää, perunoita, juomista.. ja valmiin lämpimän kanasalaatin teki vielä meille valmiiksi ennen kuin lähti kotiin. Kyllä oli mukava yllätys kun itse olin ihan tööt sohvan pohjalla <3 Viettäkäähän kiva päivä ja ihanaa huomista viikonlopun alkua kaikille!

 

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *