Toimiva kodinhoitohuone

Pieni, mutta toimiva kodinhoitohuone pitää sisällään kaiken tarpeellisen mitä meidän perheessä tarvitaan. Sieltä löytyy peruskaapistot, jotka kätkee sisäänsä mm. ulosvedettävän silityslaudan, likapyykkikorin, keskuspölynimuriletkun ja kaikki puhtaat pyyhkeet, koska saunaan mennään tämän tilan kautta. Pyykinpesukone jää tuohon oven oikealle puolen. Kuivausrumpua en ole kaivannut koskaan, pyykit kuivuvat kesällä ulkona narulla ja talvella kylppärin puolella telineessä. Pesen pyykkiä n. kolme kertaa viikossa eikä sitä tule niin paljoa, että tarvitsisimme kuivausrummun. Pesen yhden koneellisen kerrallaan, niin pyykit ehtivät yön aikana kuivua kylpyhuoneen puolella. Vältän vajaiden koneiden pesua, vaan pesen aina täyden koneellisen pyykkiä.

Kodinhoitohuoneesta pääsee myös ulos, kuvassa ulko-ovi jää vasemmalle. Tämä on ollut myös toimiva ratkaisu, jos haluaa käydä saunasta vilvoittelemassa. Sitten kun meillä on oma palju talon päädyssä, niin ovesta pääsee suoraan paljuun. Sitä ennen kuitenkin täytyy suunnitella ja rakentaa terassi talon päätyyn ja hommata se oma palju 🙂 Siihen asti saadaan käydä naapurien pihasaunassa ja paljussa.

Toimiva kodinhoitohuone saa talvella olla myös kasvien säilöntäpaikkana. Tuo musta valaisin, joka kuvissa näkyy on kasvilamppu. Mun rungollinen oliivipuu on pysynyt koko talven näin rehevänä valon ansiosta! Eikö ole mahtavan näköinen ❤️ Todellisuudessa kasvilampun alla oleva pöytä on täynnä kasveja koko talven. Näin saan eniten valoa kaipaavat kasvit pidettyä hengissä talven ja pimeimmän ajan yli. Jo vuosia sitten otin tämän ratkaisun käyttöön ja olen kantanut kodinhoitohuoneeseen kaikki eniten valoa tarvitsevat kasvit joka talvi. Onneksi ulkonakin on jo paljon valoisampaa mitä viime kuussa.

Kodinhoitohuone on meille just passelin kokoinen ja kun olin itse suunnitteluvaiheessa suunnittelemassa kalusteratkaisuja, niin saimme siitä sellaisen kun halusimmekin. Pöytätilaakin on pitkä pätkä tuossa toisella seinustalla, altaan ja hanan vieressä, mahtuu laskemaan käsistään tavarat tai viikkaamaan pyykkejä. Pyykkejä en kyllä koskaan viikkaa kodarin puolella, en tiedä miksi 🙂 Se tapahtuu aina olohuoneessa ja samantien, kun pyykit ovat kuivuneet. En voi sietää pyykkikasoja missään. Tänne tilaan on kesällä tulossa jotain uutta ja tarpeellista, siksi raivasin ylimääräiset tavarat pois kodinhoitohuoneesta.

Onko teillä kodinhoitohuonetta, oletko tyytyväinen tilaan vai kaipaisitko jotain muutosta? Mukavaa uutta viikkoa!

J / white & black - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *